Belföld

A Forlev nyilvános vételi ajánlatot tett a Konzumra

A pécsi székhelyű Forlev Tanácsadó Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. hétfőn nyilvános vételi ajánlatot juttatott el a pécsi Konzum Rt.-hez a részvénytársaság törzsrészvényeire - közölte a Konzum a BÉT honlapján hétfőn.

A nyilvános vételi ajánlatban szereplő vételár részvényenként 90 forint. A nyilvános vételi ajánlatot október 11-én benyújtották a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez is.

A Konzum részvényei a BÉT B kategóriájában forognak, hétfői záró áruk 86 forint volt, ez megegyezik előző kereskedési napi záró értékükkel, hétfőn 90 millió forint értékben cseréltek gazdát.

A pécsi Konzum Kereskedelmi és Ipari Rt. 2004 első félévében 18 millió forint veszteséget könyvelt el, szemben a tavaly első félévi 70 millió forint adózott eredménnyel.

A Konzum csoport 2004 első fél évében 4,4 milliárd forintárbevételt ért el, ami 3,6 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál. Az árbevétel kizárólag belföldről, 98 százalékban kereskedelemből és 2 százalékban ingatlan-bérbeadásból származik- áll a jelentésben. Az üzemi eredmény 182 millió forint nyereséget mutat, ami 40százalékkal magasabb az előző évinél. Ezt azonban 99 millió forinttal csökkentette a pénzügyi tevékenység vesztesége. A szokásos vállalkozási eredmény 82 millió forint, amit csökkentett a 100 millió forintos rendkívüli veszteség.

A Konzum Rt. jegyzett tőkéje 2,08 milliárd forint, saját tőkéje 2,21 milliárd forint, 7 százalékkal magasabb, mint 2003-ban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik