Foci

Nem lehet elégszer megnézni az újpestiek csodagólját

Az Újpest FC rendkívül nehéz helyzetből várhatta a Neftci Baku elleni visszavágót, miután Azerbajdzsánban 3-1-s vereséget szenvedett a magyar csapat. A Magyar Kupa-győztes azonban remek játékkal rukkolt elő és 4-0-ra megnyerte a találkozót, amivel 35 év után az első csapat lett, amely hátrányból fordított meg párharcot egy nemzetközi kupasorozatban.

Négy gólt rúgva nyert és továbbjutott az Újpest
A lila-fehéreknek volt legkevesebb esélyük a továbbjutásra a visszavágók előtt a magyar csapatok közül, de összejött a fővárosiaknak.

A történelmi győzelem második gólja egészen varázslatosra sikerült. Percekkel a vezetőgól után egy kifejelt labdált bal lábbal levett Bojan Sankovic, áttette a jobbjára, majd cirka 25 méterről valami elképesztően nagy gólt lőtt a jobb fölső sarokba.

A későbbiekben Zsótér Donát emelt a kapuba egy kicsorgó labdát, valamint Obinna Nwobodo is egy szép gólt lőtt: a nigériai kicselezte az ellenfél hátvédjét, majd a kapu bal oldalába lőtt. Az Újpest egy igazi európai nagycsapattal, a Sevilla FC-vel találkozik a következő sleejtezős körben.

Végeredmény – Európa Liga, selejtezők, 1. forduló, visszavágó

Újpest FC – Neftci Baku 4-0 (2-0)
Gólszerző: Litauszki 19., Sankovic 21., Zsótér 50., Obinna 65.
Továbbjutott: az Újpest 5-2-es összesítéssel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik