Belföld

Lecsapott a Nébih, orvhorgászt, orvhalászt fogtak

Egyszerre buktak le.

A halőri szolgálat ellenőrei értesítették a rendőröket, hogy egy bajai családi házban ismeretlen eredetű hal illegális értékesítése folyik. A házkutatás buktatta le a környék vizeit fosztogató orvhorgászt és az éppen nála tartózkodó orvhalászattal gyanúsítható személyt.

Az orvhorgász bajai házában több mint 21 kiló halat találtak. Az orvhalászattal gyanúsítható sükösdi embernél csaknem 130 kiló halat, elektromos halászgépet, 30 zsák nyakzóhálót, húzóhálót, varsákat, szákokat, haltárolókat, melles csizmák és 5 haltároló kád levegőztetését segítő villanymotort foglaltak le. Csak a halak értéke meghaladta a 140 ezer forintot.

A két ember ellen közigazgatási eljárás indult, ha az orvhalászattal gyanúsított személy esetében a jogsértés beigazolódik, a kiszabható legnagyobb bírságra, a halászati-horgászati tevékenységtől történő 3 éves eltiltásra számíthat. A Nébih kéri, ha horgászattal, halászattal vagy halkereskedelemmel kapcsolatos szabálytalanságot észlel, jelezze az allamihalor@nebih.gov.hu e-mail címen!

Kiemelt kép: nébih.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik