A Google ma a 123 éve, 1895. június 12-én született Eugénie Braziernek (Brazier mamának) állít emléket, aki az első három Michelin-csillagos séf lett 1933-ban. A legendás francia nő szakácsok, az “anyák” egyik leglegendásabbika. A hölgy Franciaország leginkább városi körzetében született, szüleit korán elvesztette. Édesanyja halála után egy farmra költözött, ahol megtanult dolgozni tehenekkel és disznókkal, hajnaltól napestig dolgozott. Fiát egyedül nevelte, később pedig úgy döntött, szerencsét próbál a nagyvárosban, és Lyonban tökéletesítette főzési tudományát.
Nyolc évvel Lyonba való költözése után megnyitotta a La Mère Brazier éttermet, ami gyorsan a politikusok és színészek kedvenc helyévé vált, olyan hírességek jártak hozzá, mint Marlene Dietrich, vagy Charles de Gaulle. Brazier a házi kosztot keverte az eleganciával, különösen ecetes csirkéje, és gombás jércéje volt híres fogás. Nála tanult Paul Bocuse is, így a francia konyha egyik legnagyobb hatású alakjává vált az egykori falusi, egyedülálló anya.