Foci

Pintér Attila legemlékezetesebb nyilatkozatai felcsúti edzőként

Pintér Attila elhagyja a felcsúti focicsapatot. Mindezt a klub jelentette be hétfőn, azt írták, hogy közös megegyezéssel született meg a döntés.

Pintér Attila távozott a Puskás Akadémiától
A vezetőedző mellett a szakmai igazgatónak is megköszönték a munkát Felcsúton.

Az 52 éves szakember 2016 decemberében, meglepetésre érkezett a Puskás Akadémiához, ugyanis épp remekül szerepelt irányításával a Mezőkövesd az NB I-ben. Ő az új kihívást választotta, Felcsútra szerződött, feljuttatta a csapatot az élvonalba, majd ebben a szezonban bajnoki hatodik és Magyar Kupa-ezüstérmes lett a Puskás Akadémiával. A mezőny harmadik legnagyobb költségvetéséből.

Pintér Attila nyilatkozataira az ember amúgy is fel szokta kapni a fejét, hát még ha a Felcsút vezetőedzőjeként tette mindezt. Össze is gyűjtöttünk pár emlékezetes megszólalást a korábbi szövetségi kapitánytól a puskásos időszakból.

Pintér Attila: Gondolkozzon el, aki Pintér Attilát bántja

Rögtön azt követően, hogy Tállai András NAV-elnök mezőkövesdi klubjától a Puskáshoz igazolt, az M4 Sport készített vele egy interjút. Amiben elég szépen elmondta Pintér Attila, hogy aki eredményt akar elérni, az szeret Pintér Attilával dolgozni.

Azok a futballisták, akik eredményt szeretnének elérni, szeretnek Pintér Attilával dolgozni. Akik nem szeretnének eredményt elérni, csak azt, hogy a zsebük tele legyen, természetes, hogy nem szeretik Pintér Attilát. Nagyon sok embernek el kell gondolkoznia, amikor Pintér Attilát cikizi, vagy bántja, hogy mi a véleményük a játékosoknak. Pintér Attilát sokan a negatív dolgairól próbálják meg beállítani, nem arról, hogy a munkában hisz. Azokat a játékosokat kellene Magyarországon előnyben részesíteni, akik eredményt akarnak elérni.

A játékvezetők mindig a Puskás Akadémia kárára tévednek

Pintértől nem áll messze a bírózás, ezt pedig már a most mögöttünk hagyott szezon ötödik fordulójában a csúcsra járatta. A felcsútiak az első öt mérkőzésükből hármat is elveszítettek a 2017-18-as idényben, kétszer pedig csak ikszeltek, azaz elég rendesen beragadtak a rajtnál. A vezetőedző szerint a játékvezetők miatt.

Már az ötödik mérkőzés, amikor keményen belenyúlnak a találkozóba

mondta, mint már említettük, az ötödik fordulóban.

A felcsúti Maradona

A Puskás Akadémia a nevével ellentétben mindössze egy olyan játékost tud felmutatni, aki megfelel az MLSZ fiatalszabályának és játszott a szezonban: ő Sallai Roland, aki 26 percet szerepelt még augusztusban a Balmazújváros ellen. Róla egyébként elég jó véleménnyel van Pintér:

Ő a Puskás Akadémia Maradonája, hiszen azt gondolom, nagyon nagy dolog tíz-tizenegy év alatt olyan játékost kinevelni, aki az olasz első osztályig eljut. Nagyon nagy értéke a Puskás Akadémiának, természetes, hogy számít a csapat az ilyen játékosaira, és nem akarja elherdálni

mondta akkor Pintér.

Sallai egyébként még augusztusban Ciprusra igazolt, szóval egy cameo-szerep jutott neki ebben az NB I-es szezonban.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A Felcsút, mint Barcelona

Úgy fest, hogy a szakember szeret hangzatos példákat felhozni, csapata játékát egyszer, a Mezőkövesd 1-0-s legyőzése után a Barcelonához hasonlította:

Tudtuk, hogy szűken védekező csapat érkezik, akik kontrára játszanak, mégpedig elég jól. A Barcelona is türelmesen játszik, keresi a réseket, most kicsiben mi is ezt tettük. Tudtuk, hogy az első gólig nehéz lesz, a gólunk után volt 4-5 lehetőségünk, amit sajnos nem használtunk ki, remélem a jövő héten ez összejön majd.

A következő fordulóban aztán 3-0-ra kikaptak a Debrecentől, akkor Pintér szerint bebizonyosodott, hogy ők azért nem a Barca:

A játékosok teszik a dolgukat az edzéseken és a mérkőzéseken egyaránt. Nem vagyunk Barcelona, hogy minden mérkőzést megnyerjünk, de azt gondolom jó, úton vagyunk.

Viccel?

Pintér Attila kinevezése a válogatott élére eléggé megosztott a futballszurkolókat, majd a tréner mindössze egy tétmeccsen ült a kispadon, akkor kikaptunk az északírektől 2-1-re a Groupama Arénában. A Digi Sport híradója kérdezte meg, hogy lát-e esélyt arra, újból leüljön a nemzeti kispadra:

Viccel?

Minden meccs élet-halál kérdés

Fentebb már említettük, hogy hiába az akadémia elnevezés, a Felcsútban csak Sallai Roland volt az egyetlen, aki megfelelt a fiatalszabálynak. Amikor erről faggatták Pintért, arról beszélt, hogy, ha lennének tehetséges fiatalok, berakná őket.

Ha van, higgyék el én lennék a legboldogabb, ha tiszta szívvel be tudnám már most tenni a fiatalokat, de jelen helyzetben stabilizálni kell a csapat helyzetét az NB I-ben. Minden egyes mérkőzés élet-halál kérdés számunkra.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Kulturáltabb nézőket Balmazújvárosba

A 17. fordulóban a két újonc, a Balmazújváros és a Puskás Akadémia játszott egymással, 2-2 lett a meccs vége. Horváth Ferenc akkor a Szomszédokról beszélt, Pintér közben beszólt a hazai drukkereknek:

Saját magunknak köszönhetjük, hogy nem szereztük meg a három pontot. Sok sikert kívánok a Balmazújvárosnak a továbbiakban és azt is, hogy kulturáltabb közönsége legyen.

Pintér és a légiósok csatája

A szezon nagy részében a Puskás Akadémia 8-9 légióssal a kezdőjében állt fel. Ilyen volt a Paks elleni bajnoki is, amelyen aztán 3-1-re kikapott a Felcsút.

Itt el kell gondolkodnia egy-két külföldi úriembernek, hogy mit tesz ezért a klubért és mit nem

mondta akkor Pintér, majd egyre több magyar játékosnak kezdett játéklehetőséget adni, teljesen átalakult a csapat összeállítása ezt követően. A 26. fordulóban, a Honvéd elleni 1-1 után aztán sejtelmesen azt mondta:

Érthetetlen, hogy bejön egy külföldi úriember, megkérjük, hogy előre játsszon, erre hátra játszik. Ilyen hibákat nem lehet elkövetni. Megvannak a problémáink, még akkor is, ha kifelé nem sírdogálunk. Nálam mindig azok játszottak, akik mindent megtettek a csapat és a klub sikeres szerepléséért. Ezen nem fogok változtatni: vagy ő, vagy én fogok menni.

Később aztán bebizonyosodott, hogy Liridon Latifiról volt szó, a 24 éves albán szélsőt az NB III-as csapathoz száműzték.

A jövő héten is le szeretnék ülni a padra

A klub történetének legnagyobb sikere egyértelműen a kupaezüst, de a győzelemhez is közel jártak, csak tizenegyesekkel kaptak ki az Újpesttől. Pintér a találkozót követően sűrűn nézett fel a VIP-páholy felé, miközben odabökött az Újpestnek, majd arról beszélt:

De jövő héten is le szeretnék ülni a kispadra.

Leülhetett, a Debrecennel ikszeltek, a Paksot legyőzték az utolsó fordulóban, így végül a hatodik helyen zártak. Ez utóbbi volt Pintér Attila utolsó mérkőzése a felcsúti kispadon.

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik