Foci

Pintér Attila megsértődött, Vignjevics beszólt saját játékosainak

A szerda esti Magyar Kupa döntő feszültsége a meccs után kijött a vezetőedzőkön is. Furcsákat mondtak.

„Nemzetközi színvonalú mérkőzést szeretett volna, meg is kapta, azt hiszem felemelt fejjel mehetnek haza, hogy látta?” – kérdezte az M4Sport riportere a szerda esti labdarúgó Magyar Kupa döntő (Újpest FC – Puskás Akadémia 2-2, büntetőkkel 5-4) után Pintér Attilától, a felcsútiak edzőjétől, aki újfent nem tudott kibújni a bőréből és elég sértődött nyilatkozatot adott.

Azt válaszolta:

„Mi igen. Mi és a játékosaink igen. Igazi kupamérkőzés volt, ahol a játékosaink mindent elkövettek a győzelemért. A 11-es párbaj már lutri. De jövő héten is le szeretnék ülni a kispadra. Nézze meg mindenki a második percet” – fogalmazott Pintért, aki az éremátadásnál odadörgölte szívfájdalmát a magyar futball vezérkarának is.

A második percben Litauszki Róbert valóban kétes, tizenegyes gyanús körülmények között választotta el Szakály Pétert a labdától.

Nebojsa Vignjevics, az Újpest szerb edzője érthetően sokkal boldogabban nyilatkozott, bár ő is mondott egy meglepőt: „A Puskás Akadémiának olyan egyéni képességekkel rendelkező játékosai is vannak, akik nálunk nincsenek, és ez itt is megmutatkozott. Nagyon kis terület is elegendő nekik ahhoz, hogy könnyű gólokat szerezzenek. A lényeg azonban az, hogy erre a végén már senki sem fog emlékezni, csak arra, hogy megnyertük a kupát. Hiba volt öt éve Újpestre igazolnom, mert ezek mellett a játékosok mellett az elmúlt öt évben 25 évet öregedtem. De ettől még boldog vagyok, kupát nyertünk. Csodálatos, csak az tudja mit érzek, aki már nyert kupát.”
(Nyitókép: MTI Fotó: Illyés Tibor)


Vignjevics lényegében „lefikázta” csapatát. Burkoltan annyit mondott, az Újpest játékosok képességei sokkal gyengébbek, mint a Puskás Akadémia labdarúgóié, szerda este mégis az Újpest nyert.

A szerdai kupadöntőről készült helyszíni riportunkat itt olvashatják.

Még nem tudta Mészáros Lőrinc Felcsútja a futballmúltat végképp eltörölni
Egyelőre nem jött el a futball utáni politika kora: az Újpest büntetőkkel nyerte a Magyar Kupát, amelynek döntőjében a 68. percben hangzott fel először hallhatóan, hogy Hajrá, Puskás!

Orbán Viktor meccsértékelőjét pedig itt:

Orbán Viktor: Névadónkhoz méltóan
A miniszterelnök egy mondatban értékelte a szerda esti Magyar Kupa-döntőn látottakat.

Végeredmény – Magyar Kupa, döntő

Puskás Akadémia – Újpest FC 2-2 (1-0) büntetőkkel 4–5
Gólszerző: Knezevics 38., Perosevics 66. ill. Zsótér 55., Bojovics 63.

Budapest, Groupama Aréna, 11 270 néző. Vezette: Andó-Szabó

Puskás Akadémia: Hegedüs L. – Poór, Hegedűs J., Spandler, Trajkovski – Márkvárt (Bacelic-Grgic, 118.), Balogh B. – Perosevic, Szakály P. (Molnár G., 113.), Knezevic (U. Diallo, 89.) – Henty. Vezetőedző: Pintér Attila
Újpest: Pajovics – Balázs B., Litauszki, Bojovics, Burekovic (A. Diallo, 91.) – Sankovic, Onovo – Pauljevics, Zsótér, Nwobodo – Novothny (Tischler, 108.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics
Gólszerző: Knezevic (38.), Perosevic (66.), ill. Zsótér (55.), Bojovics (62.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik