Mobil

Új telefont villantott a Nokia

Mióta az Apple kiadta az iPhone X-et, sorra jönnek ki azok az androidos modellek, amiken ott díszeleg a kijelző tetején belógó szenzorsziget, az úgynevezett „notch”. Az elem lényege, hogy így több hasznos felület marad a kijelző számára, és kisebb káva kerülhet a mobilra.

A nagy visszatérésen dolgozó Nokia termékvonalából sem hiányozhat egy ilyen modell, a nevet birtokló HMD Global gyártó bejelentette a Nokia X6-ot, ami széltől-szélig nyúló kijelzővel és notch-csal áll be a hasonló készülékek sorába. Igaz, annyiban némileg eltér, hogy a benyúló kivágás a szokásosnál kisebb.

Forrás: HMD Global

Specifikációk terén szerényebb, középkategóriás telefont kapunk: az 5,8 hüvelykes FHD+ felbontású, 19:9-es képarányú kijelzővel felszerelt mobil belsejébe Qualcomm Snapdragon 636 processzor dolgozik 4 gigabájt memória (választható lesz 6 gigabájtos variáns is), és 32 gigabájt tárhely társaságában.

A hátlapra egy 16 megapixeles, illetve egy 5 megapixeles kamera került az ujjlenyomat-olvasóval egyetemben, míg a szelfiket 16 megapixeles előlapi kamerával lehet majd készíteni, természetesen a minél jobb minőségű fotók készítését szolgáló mesterséges intelligenciával támogatva.

A készüléket egy 3060 milliamperórás telep látja el energiával, és az Android 8.1 operációs rendszert futtatja. A Nokia X6 205 dolláros áron (körülbelül nettó 55 ezer forint) kerül forgalomba május 21-én Kínában, azt még nem tudni, hogy mikor kezdik el árusítani a többi piacon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik