Nagyvilág

Öngyilkos lett a Youtube-székházban lövöldöző nő

Az ámokfutó fél percen át lövöldözött, három embert megsebesített.

Lövöldöző miatt riasztották a rendőrséget a YouTube kaliforniai székházához. A hírügynökségi jelentések szerint a támadó egy nő volt, aki az épületen belül lőtt rá több emberre, majd halálos lövés érte, a rendőrség szerint vélhetően öngyilkos lett.

Három embert sebesített meg, egyikük állapota válságos. 

A rendőrség először azt közölte a Twitteren, hogy valaki lövéseket ad le a székháznál, San Brunóban. Figyelmeztették a lakosokat, hogy maradjanak távol a központtól.

A YouTube dolgozói pánikhangulatban hagyták el az épületet.

A helyi tévék helikopterről közvetített képein a YouTube alkalmazottai feltartott kézzel távoztak az épületből, miközben rendőrök átvizsgálták őket, majd csoportokban várakoztak a székház előtt.

Az első hírek szerint a helyi kórházba először négy embert szállítottak be sebesüléssel, majd még hármat. Később kiderült, a nő magánéleti vita miatt lövöldözhetett és három embert sebesített meg.

A rendőrség szerint ebédidőben ment be az utcáról a székház étkezdéjébe, ahol egy pisztolyból adott le célzott lövést emberekre. Egy meg nem nevezett rendőrségi forrás szerint a nő 35 és 40 év közötti lehetett, nem volt Youtube- alkalmazott.

Harminchat éves barátját akarta lelőni, de eltalált egy 32 éves és egy 27 éves nőt is. A 36 éves férfi válságos állapotban van, a 32 éves nő állapota súlyos, a 27 évesé kielégítő. A YouTube központi hivatalában a CNN szerint több mint 1100 ember dolgozik.

Donald Trump amerikai elnök az esetről értesülve azt írta a Twitteren: imádkozik minden áldozatért. Valamint dicsérte a rendőrséget a gyors és határozott intézkedéséért. Jack Dorsey, a Twitter elnöke erre reagálva azt írta a közösségi médiában:

Már képtelenek vagyunk folyton azért imádkozni, hogy ne történjen több ilyen az iskolákban és a munkahelyeken. A politikának már régen cselekednie kellett volna.

Trump együttérez, de meg sem említette a fegyverkorlátozást
Az amerikai elnök beszédet intézett népéhez a sokadik tömegmészárlás után. Trumpot nem a félautomata fegyverek zavarják, hanem a sok mentális beteg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik