Mobil

Itt az idő a Facebook törlésére

It is time. #deletefacebook – írta a Twitteren Brian Acton, a WhatsApp társalapítója, azonban semmilyen más kommentárt nem fűzött a meglehetősen erős kijelentéséhez. Magyarázatra ugyanakkor egyáltalán nem szorul az üzenet, hiszen napok óta a Facebook történetének legnagyobb botrányától hangos a sajtó.

A múlt hétvégén kirobbant adatkezelési botrányról részletesen beszámoltunk, de röviden arról van szó, hogy egy Donald Trumpnak dolgozó elemzőcég 50 millió felhasználót próbált manipulálni a törvénytelenül megszerzett adataik segítségével, ami nem csak kiterjedtségében, de módszereiben egyedülálló eset.

Nagyon sötét ügyek tárulnak fel a Facebook botránya mögött
Sosem látott mértékben kerültek az adatok rossz kezekbe, amikkel aztán a felhasználók agyába másztak. A Facebook részvényei zuhanórepülésbe kezdtek.

Ezért érzi úgy Brian Acton, hogy ideje törölni magunkat a Facebookról. A kijelentés viszont azért pikáns kissé, mert az általa is alkotott, minden telefonra elérhető, kiváló titkosítással felszerelt WhatsAppot a Facebook még 2014-ben felvásárolta, méghozzá 16 milliárd dollárért. Acton ugyan már távozott a cégtől, de azért így is erős beszólás tőle, hogy a Facebook végleges elhagyására buzdítja az embereket.

Ha pedig – a botrány miatt, vagy teljesen más megfontolásból – szeretnénk eleget tenni a felhívásnak, akkor tudunk segíteni, hiszen épp a napokban készítettünk egy lépésről lépésre haladó útmutatót arról, hogy lehet végleg eltűnni a közösségi médiából, így a Facebookról is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik