Belföld

Kósa fura üzleti körrel hozta össze mamáját

A svájci cég egy szövevényes lengyel korrupciós és nemzetbiztonsági ügyben is feltűnt.

A Magyar Nemzet írt arról, hogy egy svájci cég, az Altenrhein Aviation AG részvényese volt az, akivel Kósa Lajos okiratba foglalta, hogy több mint nyolcszázmillió forintot akar utalni a miniszter  édesanyjának.

800 milliós ajándékot kapott volna Kósa édesanyja
A megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter édesanyjának adatai szerepelnek a banki adatokban is.

A napi.hu szerint a kisrepülőket üzemeltető és forgalmazó svájci cég neve egy szövevényes lengyel korrupciós és nemzetbiztonsági ügyben is feltűnt. Az amerikai Boeinget próbálták kigolyózni a hadsereg beszerzéséből, akkor az oroszokat látta a sajtó az ügylet mögött.

Bartosz Kownacki lengyel védelmi miniszterhelyettes nemzetbiztonsági okokkal magyarázta a hadsereg által bonyolított kormányzati gépbeszerzés elhúzódását. Több céget kizártak, de azok a döntést megtámadták. A lengyel sajtó akkor kiderítette, hogy a három tenderező, köztük – a Kósa Lajos körül felbukkanó – Alternhein Aviation AG svájci cég egy üzleti körhöz tartozik, amely rengeteg szálon kötődött az oroszokhoz.

Molnár Zsolt: Kósa az évszázad botrányhőse, vagy az ország lúzere
A nemzetbiztonsági bizottság MSZP-s elnöke szerint az ügyből politikai következtetéseket kell levonni.

Frissítünk!

A svájci cég nem sokkal később közleményt adott ki, amelyben cáfoltak az üggyel való minden kapcsolatot, erről szóló cikkünket itt olvashatja.

Megvette a fél megyét - így viccelt Kósa Lajos édesanyja
Kaputelefon-interjú a sertéstelepről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik