Nagyvilág

Közel száz kiló kokaint találtak egy luxushajón

Keresőkutyák buktattak le három kanadai drogcsempészt egy luxus-turistahajón 2016-ban, Sydneyben. A kabinjaikban összesen 95 kiló, kereskedelmi tisztaságú kokaint találtak, aminek utcai értéke meghaladja a 21 millió ausztrál dollárt (kb 4,2 milliárd forintot). Utasszállító hajón még soha nem találtak ekkora mennyiségben kábítószert az ausztrál hatóságok – írja a BBC.

Két fiatal nő, a 29 éves Isabelle Lagacé, és a 23 éves Melina Roberge együtt utaztak, 35 kiló drog volt náluk. A magányosan utazó Andre Tamine kabinjából további 60 kiló kábítószer került elő. A nyomozók szerint, a nők és a férfi ugyanannak a bűnszervezetnek dolgoztak, de nem biztos, hogy kapcsolatban álltak egymással.

Roberge és Tamine eleinte tagadták a bűnösségüket, csak néhány napja tettek beismerő vallomást. Lagacé azonnal elismerte a bűnösségét, így őt már tavaly novemberben elítélték, hét és fél évet kapott. A nő egy helyi lapnak azt nyilatkozta, volt egy nagyjából 20 ezer ausztrál dolláros (négymillió forintos) adóssága, azt szerette volna rendezni.

A két, még ítéletre váró csempészre akár életfogytiglani büntetést is kiszabhat a bíróság.

(Kiemelt képünkön Melina Roberge és Isabelle Lagacé, Fotó: Instagram / Melina Roberge)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik