Sport

Berki Krisztián: Tragédiaként fogtam fel

berki krisztián (berki krisztián)
berki krisztián (berki krisztián)

Az év férfi sportolójának választott tornász elmondta, idén kis híján abbahagyta.

Amint arról írtunk, a lólengésben idén harmadszor világbajnok Berki Krisztián lett az év férfi sportolója a magyar sportújságírók szavazatai alapján – a legjobb sportolónő Hosszú Katinka lett. Az Újpest 29 éves tornásza – aki vb-címe mellett Európa-bajnoki ezüstöt is nyert ebben az évben – 2010 és 2011 után harmadszor győzött a voksoláson. Berki ennek apropóján a Borsnak nyilatkozott és elmondta: jól kezeli a sikereket és a kudarcokat is, ugyanakkor nagyon nehezen viselte azt, amikor az országos bajnokságon leesett a lóról.


Fotó: MTI/EPA

„Változó, hogy mikor mennyire visel meg egy kudarc. Idén az országos bajnokságon, amikor leestem a lóról, teljesen kiborultam. Szó szerint tragédia­ként fogtam fel, kis híján befejeztem. De szerencsére nagyon jó em­be­rek vesznek körül, a feleségem, Marcsi, az edzőm, Kovács István, úgyhogy ha én magam nem is tudnék továbblendülni a mélyponton, ők segítenek” – mondta a bulvárlapnak a Londonban olimpiai bajnoki címet nyert tornász.

Berki arról is beszélt, hogy Magyar Zoltánt akarja túlszárnyalni, akinek eggyel több bajnoki címe van és eggyel többször választották meg az év sportolójának.

„Szép lenne minden idők legeredményesebb magyar tornászának lenni.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik