Belföld

Lecsap a tél – készültségben a hókotrók

hókotrók (hókotrók, )
hókotrók (hókotrók, )
Keddig 15, szombatig 35 centi hó eshet - térkép
Késő délutántól ismét esőre, havas esőre, havazásra lehet számítani. Kettéválik az ország.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a havazással várhatóan érintett területeken valamennyi hóeltakarító eszközét készültségbe helyezte, a megelőző szórást már hétfőn megkezdi, a következő napok beavatkozásait pedig megerősített irányító személyzettel látja el.

Az autósokat arra kérik, hogy a következő napokban fokozott óvatossággal vezessenek, utazás előtt tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról.

 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. valamennyi sószórásra, hóekézésre alkalmas gépjárművével beveti, hogy megakadályozza a hó letapadását a burkolatra.

A havazás előrehaladtával kerülhet sor a hóeltakarításra, amikor ekézhető vastagságot ért el a friss hó. A társaság a havazással érintett területeken a következő napokban is ütemezetten látja el a hóeltakarítási munkákat.

Első körben a gyorsforgalmi- és főutakon avatkoznak be, majd ezt követik a mellékutak.

A munkagépek körülbelül 30-50 kilométernyi utat tudnak egy fordulókörrel bejárni, egy ilyen beavatkozás, függően a forgalom nagyságától és a beavatkozási igényektől, domborzattól, mintegy 2-5 órát vehet igénybe, amit bizonyos esetekben többször is meg kell ismételni.

Főleg a magasabban fekvő dunántúli területeken több napon át is 10-15 centiméternyi friss hó is hullhat, a társaság folyamatos munkavégzése mellett így időszakosan télies útviszonyok lehetnek majd egyes térségekben.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. ezért az irányító ügyeleti szolgálatot is megerősíti a várhatóan megnövekedő bevetésirányítási feladatok miatt.

Külön kérik, hogy az autósok a következő napokban csak megfelelő mintázatú, profilmélységű téli gumikkal induljanak útnak.

Utazás előtt tájékozódniuk! A legfrissebb információt a társaság megyei diszpécsereitől és az Útinform munkatársaitól szerezhetik be.

Lecsap a tél: 50 centi hó és -20 fok lesz
Mint a közönséget kiszolgáló profi bokszoló, az idei tél is az utolsó menetre tartogatta a KO-t.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik