Közélet

A börtönben fog meghalni az amerikai szexuális ragadozó

Larry Nassar börtönbüntetését tovább növelték három nő molesztálása miatt, esélye sincs szabadulni.

Újabb 40-től 125 évig terjedő börtönt róttak ki arra a Larry Nassarra az USA-ban, aki hosszú éveken át molesztált tornászokat – írja az NBC News. Mintegy 265 lány és nő esett áldozatul a ragadozó Nassarnak, most újabb három nő ügyében hoztak ítéletet.

Az olimpiai csapat korábbi orvosa a bírónő szerint nem igazán van tisztában tettei súlyosságával, mindent tagad. Pedig a per folyamán több mint 200 áldozatot hallgattak meg 9 napon keresztül. Nassar azt mondta ezekre a sokszor könnyek közt elmondott mondatokra, hogy az ő belsőjébe is beszivárogtak és mindig a gondolataiban lesznek.

Bűnösnek vallotta magát a száznál is több nőt zaklató orvos
Olimpiai bajnok tornász is vallott Larry Nassar ellen. Gyerekpornó is szerepel a vádpontok között.

Az NBC szerint most, hogy Nassart gyakorlatilag élete végéig rács mögé zárták, a vizsgálatok várhatóan arra fognak irányulni, miért nem tett semmit Nassar ellen évekig az Amerikai Olimpiai Bizottság, a tornászszövetség, a michigani egyetem és az FBI sem. Pedig sok áldozat arra emlékszik, már 1997 körül is jelezték, hogy nem helyénvalóan viselkedik velük az orvos.

Angie Povilaitis ügyész is azt mondta, nem szabad az áldozatokat és a szüleiket hibáztatni, a szégyen egyvalakire tartozik: a vádlottra. Arra a vádlottra, akit egy másik perben a molesztálások és gyerekpornó tartása miatt már ugyanannyi börtönre ítéltek, mint feljebb olvasható. Így biztos, hogy a börtönben fog meghalni.

(Kiemelt kép: JEFF KOWALSKY / AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik