Sport

Zaklatás áldozata a négyszeres olimpiai bajnok

Simone Biles, az amerikai tornasport elmúlt éveinek egyik, ha nem a legnagyobb alakja azt mondta, hogy Larry Nassar, a válogatott sportorvosa számos más társa mellett őt is molesztálta.

A húszéves Biles – aki a riói olimpián öt érmet nyert, négyszer a dobogó legfelső fokára állhatott fel – hétfőn Twitter oldalán számolt be arról, hogy már nem fél a történteket nyilvánosságra hozni és ő is a “számos túlélő” egyike.

A tízszeres világbajnok tornásznő a sportorvos magatartását “teljes egészében elfogadhatatlannak, undorítónak és gyalázatosnak” nevezte, különösen egy olyan személytől, akiről azt mondták neki, hogy “megbízhat benne”.

Biles előtt már olyan neves, olimpiai bajnok tornászok számoltak be Nassar zaklatásáról, mint Aly Raisman, Gabby Douglas és McKayla Maroney.

Larry Nassar amerikai sportorvos több mint két évtizeden át dolgozott a tornaszövetségnek és a Michigan Állami Egyetemnek. Az 54 éves dokit 2016. decemberében tartóztatták le gyermekpornó miatt, majd tavaly februárban 81 tornász molesztálása miatt is vádat emeltek ellene.

Vádat emeltek a 81 tornászt molesztáló orvos ellen
Az amerikai válogatott korábbi szakembere szexuális zaklatás miatt áll bíróság elé.

Így két ügyben is sáros a sportorvos. Novemberi a gyermekpornó ügye tárgyalásán maga Nassar is bűnösnek vallotta magát, majd ezt követően decemberben a maximálisan kiszabható, hatvanéves börtönbüntetésre ítélték gyermekekről készült pornográf felvételek birtoklása miatt. Ezt a büntetését már megkezdte.

Nassart továbbá legalább 125 lány és fiatal nő szexuális zaklatásával vádolták meg, ebben az ügyben még ezután várható döntés.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik