Sport

Storcz elégedetlen a kajak-kenu EB helyszínével

A magyar válogatott ezen a hétvégén megszerezheti a 10. magyar Európa-bajnoki aranyérmet.

Szerdán megérkezett a magyar kajak-kenu válogatott első csoportja a spanyolországi Trasonába, csütörtökön repül utánuk a főleg sprinterekből álló második csoport.

– Magával a pályával úgy tűnik nincsen gond, a körülmények viszont nem méltóak egy Európa-bajnokághoz – mondta el Weisz Róbert csapatvezető, akivel Storcz Botond szövetségi kapitány is egyet értett. – A versenyzői terület nagyon messze van a nézői területtől, a tó ellenkező oldalán. A hajókat nincs hol tárolni, mert egyszerűen nincsenek hajótartó állványok. A szálloda nagyjából 15 percnyi buszozásra van a pályától, szerencsére a szállás jónak tűnik, bár eredetileg úgy tervezték, hogy csak este fél tíztől lehet vacsorázni, ez pedig túl késő lenne.

– Egy kajak-kenu világversenyen sok minden megtörténhet, jó és rossz is, de azért annyit már a rajt előtt ki lehet mondani, hogy női versenyzőink az úgynevezett nyolc alapszámban és a most először a programba kerülő 5000 méteren is éremszerzési eséllyel indulnak – nyilatkozta Storcz Botond.

A magyar csapat 27 fős, de vannak, akik dupláznak, sőt három számban indulnak Spanyolországban. Kovács Katalin például Janics Natasával 200 és 500 méteren párosban indul, de 1000 méteren is rajthoz áll, de Csipes Tamara is három számban indul, köztük a négyesben.

Összesen 25 számban lesz magyar induló, azaz mindegyik versenyszámban ki tudunk állni.

– Biztosra csak az vehető, hogy idén is a női kajak lesz a csapat „húzó ágazata – volt őszinte a kapitány, aki egyébként négyszeres EB-aranyérmesnek mondhatja magát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik