Sport

Kanadai csatár és enyhített büntetés Székesfehérváron

Az osztrák jégkorongliga fegyelmi bizottsága 8 ezer euróra bírságolta meg a Sapa Fehérvár AV19-et.

Mint ismert, a 2011-es esztendő utolsó EBEL-meccsén a Salzburg látogatott a koronázóvárosba, a találkozó végén kialakult bunyónál pedig egy hazai drukker megütötte a vendégek egyik játékosát. Az összecsapást a Salzburg nyerte meg 4-1-re.

A liga fegyelmi bizottsága szerdán tárgyalta az ügyet, a döntés értelmében pedig a kiszabható 15 ezer eurós bírság helyett a klub megúszta 8 ezerrel (2,5 millió forint), melyből hármat kell most kifizetni, a maradék ötöt a bizottság három hónapra felfüggesztette. A kedvező döntés hátterében az áll, hogy a székesfehérváriak esetében korábban nem merültek fel biztonsággal kapcsolatos problémák.

Örömteli hír is történt a csapat háza táján, ugyanis Chad Klassen személyében kanadai csatárt igazolt a Sapa. Érdekesség, hogy 26 esztendős játékos az Alberta Egyetem csapatában sortársa volt Derek Ryannek, a gárda ügyeletes pontgyárosának.

A jobbkezes szélső az ECHL-ben (itt kergeti a pakkot a magyar válogatott Kóger Dániel is – a szerk.) érdekelt Idaho Steelheadstől érkezik, ahol ebben a szezonban 27 mérkőzésen 32 pontig jutott. Klassen csütörtökön érkezik Székesfehérvárra, pénteken akár már játszhat is a Graz elleni összecsapáson.

Szerződése a mostani idény végéig, illetve a 2012-13-as szezonra szól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik