Foci

Leáldozóban a Barcelona csillaga?

atletico madrid, barcelona (atletico madrid, barcelona, )
atletico madrid, barcelona (atletico madrid, barcelona, )

Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere úgy véli, már nem a katalán együttes a legjobb a kontinensen.

Idén meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújt a Barcelona, hiszen bár vezetik a spanyol bajnokságot – de csak jobb gólkülönbségük miatt -, a Király-kupában is finálét játszanak, a Bajnokok Ligájában pedig csoportgyőztesként léptek tovább az egyenes kieséses szakaszba, sokan úgy vélik, ez már nem az a csapat, amelyik a Guardiola érában kiemelkedett az európai mezőnyből.

A Primera Divisionban többször is botlottak, elég csak a Levante elleni 1-1-re vagy a Valenciától kapott kínos zakóra gondolni, a BL-ben pedig meglepetésre kikaptak az Ajax otthonában, bár több kulcsemberekük is sérült volt.

Fotó: Europress Fotóügynökség

A kétkedők táborát erősíti Arsene Wenger, az Arsenal trénere is. A francia szakember a Barcelona manchesteri vendégjátéka kapcsán kérdezték, mit gondol az esélyekről, a katalán csapat helyéről a nemzetközi fociban.

Wenger szerint a Barcelona gyengébb szezont fut, mint tavaly, mégis úgy látja, Gerardo Martino az egyik legerősebb együttes a BL mezőnyében.

„Ha azon gondolkodnék, hogy a Barcelona uralja-e még a futballt Európában, ahogyan az elmúlt években is tették, azt mondanám, nem” – ugyanakkor hozzátette: „Ha azt kérdeznék, megnyerhetik-e a Bajnokok Ligáját, azt mondanám igen. Jó lenne látni a kedd esti, Manchester City elleni meccset, mert szeretem a Barca játékát. Még mindig nagyon erősen támadnak, de erős védelemre is szükségük lesz, ha el akarják kerülni, hogy gólt kapjanak a Citytől.”

Kedden a Manchester City-Barcelona meccsen kívül a Bayer Leverkusen-PSG mérkőzést rendeznek a legjobb nyolcba jutásért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik