Belföld

Fegyelmi eljárás indul az MSZP-s ellen, aki együttműködik a Fidesszel

És a Jobbikkal is. Móricz Eszter már a kvótanépszavazáskor is igennel szavazott, már az sem tetszett a szociknak.

Megírtuk korábban, hogy fegyelmi eljárást kezdeményezett a Fidesz Rákospalota polgármestere, Hajdu László (DK) ellen, ráadásul az eljáráshoz megnyertek több ellenzéki képviselőt is, MSZP-st, jobbikost.

Arról van szó, hogy a Fidesz óvodát újítana fel, de az ehhez tartozó közbeszerzést a polgármester túlárazottnak tartja. Ezért nem hajlandó elrendelni a pénz kifizetését a költségvetésből.

A szoci képviselő Móricz Eszter, ő onnan lehet ismerős, hogy a kvótanépszavazás után etikai fegyelmi vizsgálatot indított ellene az MSZP, mert nemmel szavazásra buzdított. A XV. kerületi képviselő, az MSZP volt országos elnökségi tagja az M1-en beszélt arról szombaton, hogy „hívő keresztény nőként” ellenzi a „migránsok” betelepítését, és azt szeretné, hogy „Magyarországon ne kelljen a saría érvényesítésétől félnie egy nőnek”. Kijelentette: nemmel fog szavazni a népszavazáson.

A mostani ügy után Móricz közleményben tudatta, hogy „a sajtóban megjelent találgatásokkal szemben nincs szó MSZP-Fidesz koalícióról a XV. kerületben. Fonák módon pont az vádaskodik a Fidesszel való összeborulással, aki 3 éve rábólintott arra, hogy a kerület érdekében Fidesz-DK-Ráte-Liberálisok gigakoalíció álljon fel. Ennek a furcsa násznak a belviszályai válnak láthatóvá a most zajló vitával.”

Visszautasította azokat a találgatásokat, melyek szerint a korrupt fideszes képviselők szekerét tolná. „Szocialista önkormányzati képviselőként, bizottsági elnökként kizárólag a kerület lakosainak az érdekeit képviselem”, írta.

Mindez nem hatotta meg az MSZP-t, akik szintén közleményben tudatták, nincs együttműködés a Fidesszel, elhatárolódnak Móricz kijelentésétől és felszólítják, vonja vissza a Fidesszel közös akcióját.

Emellett a pártban fegyelmi eljárás indul Móricz Eszter kizárására.

(A kiemelt képen Móricz Gyurcsány, Bajnai és Mesterházy gyűrűjében, MTI / Koszticsák Szilárd)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik