Sajtos szendvicsét. És mitől lesz ilyen drága egy ilyen reggeli/tízórai/uzsonna? Az aranytól. Ha nem lehet eléggé felnyomni egy kaja árát, csak hempergessük bele a zsömlét egy kis arany füstlemezbe.
Egy New York-i étterem 2012-ben már felállította a világ legdrágább hamburgerének rekordját (azóta már megdöntötték), 295 dollárért árulták (~81 ezer forint) a szarvasgombás, tojásos hamburgert. Aztán jött Chef Joe, csak ilyen lazán, és újabb rekordot állított a kis szendvicsével. Beszerzett pár drága alapanyagot, vajazott egy kicsit, és létrehozta a világ legfölöslegesebb és egyben legdrágább szendvicsét 214 dollárért (~58 ezer 600 forint).
Hozzávalók:
- víz helyett Dom Perignon-nal gyúrt kenyér aranyporral
- fehér szarvasgombás olaj
- fehér szarvasgombás vaj
- szuperdrága és ritka olasz, caciocavallo sajt (nem egész két kilót az Amazonon 56 dollárért, azaz 15 ezer forintért árulnak)
- és ennyi
Chef Joe már kész is van. Kicsit bepasszírozta a szendvicssütőbe a kreálmányát, aztán megmártotta még aranyban az eredményt. Azt ő is elismerte, hogy az aranynak semmi íze (és értelme), de olyan szépen csillog.
A Guinness-rekord Facebook oldalán lehetett kérdezni szerencsére. Valaki felvetette, hogy miért olyan vastag a kenyér, de Chef Joe azonnal kivágta magát, hogy nem akármilyen szelet ez.
És mit kell hozzá inni? Mondjuk a tésztából megmaradt pezsgőt, azzal csúszik. Jó étvágyat.
(A borítókép illusztráció, David M. Benett/Getty Images for Walkers)