Sport

Elbukta a Veszprémet kiejtő PSG a kézilabda BL-döntőt

Szombaton egygólos győzelmet aratott a Paris Saint-Germain a Veszprém felett, így vasárnap a végső győzelemért játszhatott a Vardar Szkopje ellen. A macedón csapat az utolsó másodpercben szerzett győztes gólt a Barcelona elleni elődöntőben, így drámai körülmények között érkezett a fináléra vasárnap, sőt! A története során először négyes döntőbe jutó Vardar megint az utolsó pillanatban lőtte be a győztes gólt és története során először lett BL-győztes.

Kiválóan kezdte a találkozót és a 12. percben már három góllal vezetett (5-2) az újonc. A PSG nagy erőket mozgósított az egyenlítését, ami olyan jól sikerült, hogy félidőben 12-11-re a franciák vezettek. A mérkőzésen mindkét csapat kapusa elképesztő formában védett, a franciáknál Thierry Omeyer, a túloldalon Sterbik Árpád fogott meg számos labdát bravúrral.

A második játékrészben folytatódott az óriási küzdelem, amely a 44. percben ért fordulóponthoz, ekkor két üres kapus gólt követően 20-17-re ellépett az egyetlen macedón játékossal kiálló Vardar. A franciák azonban megint egyenlítettek (21-21), így a szkopjei együttes kénytelen volt még egy lapáttal rátenni. Négy perccel a vége előtt kettővel ment az újonc.

Fél perccel a végső dudaszó előtt gólkényszerben volt a PSG – akárcsak a Veszprém szombaton a párizsiak ellen – ám villant Daniel Narcisse nyolc másodperccel a rendes játékidő vége előtt. A Vardar időt kért, majd egy másodperccel a vége előtt – akárcsak a Barcelonával szembeni elődöntőben – a horvát Ivan Cupic megszerezte a történelmi, mindent eldöntő gólt.

A jobbszélső az egyetlen, aki idén megvédte címét a Bajnokok Ligájában, ugyanis tavaly még a lengyel Kielce játékosa volt. A Vardar a Barcelonával szembeni szombati elődöntőt is egy utolsó másodperces góllal nyerte meg. Sterbiknek ez volt a kilencedik döntője és a negyedik megnyert fináléja.

Kézilabda Bajnokok Ligája, döntő

Vardar Szkopje (macedón) – Paris-Saint Germain (francia) 24-23 (11-12)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik