Közélet

Több késszúrással ölt a lakiteleki kettős gyilkos

A nő először élettársát, majd a férfi anyját ölte meg. Magával is megpróbált végezni, de őt sikerült megmenteni.

Több ember sérelmére elkövetett emberölés miatt emelt vádat az ügyészség egy 52 éves lakiteleki nő ellen, aki tavaly, február elsején, Lakiteleken lévő otthonukban több késszúrással megölte élettársát és annak 81 éves anyját. Az asszony előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást, ügyében a Kecskeméti Törvényszék dönt majd. 

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség keddi tájékoztatása szerint a vádlott 2004 óta volt élettársi kapcsoltban áldozatával, ettől kezdve vagy a nő lakiteleki tanyáján, vagy a férfi anyjának házában laktak. Nehéz anyagi körülmények között éltek, mert az asszony elvesztette a munkahelyét és banki hitelük is volt.  Emiatt gyakran veszekedtek, verekedtek egymással. Ebben döntő szerepe volt az alkoholnak, továbbá annak is, hogy a nő és a férfi anyja között sem volt felhőtlen a viszony.

2014. február elsején, a késő esti órákban – italozás közben – a pár amiatt veszett össze, hogy a tanyán lévő fa eladásából várható pénzt a hitel visszafizetésére fordítsák-e, vagy a férfi anyjához kerüljön. A férfi vita közben meglökte párját, aki nekiesett a forró öntöttvas kandallónak és több helyen megégette, illetve megütötte magát.

A nő ettől feldühödött, és az emeleti konyhában magához vett egy díszes nyelű, 17,6 centiméter pengehosszúságú konyhakést és a szobába induló élettársa után ment. A neki háttal álló férfit a késsel hátba szúrta, majd megsebesítette a jobb vállán, illetve fel- és alkarján is. Párja ekkor megfordult, de védekezni már nem tudott, támadója mellkason majd hasba döfte. Ekkor összeesett és meghalt.

A hangoskodásra megjelent az áldozat 81 éves anyja, akit a vádlott ugyanazzal a késsel szemből, négyszer, nagy erővel mellkason, majd karon szúrta. Ő sem élte túl a támadást.

A vádlott ezután elmosta a gyilkosságtól elhajlott pengéjű, véres kést. Magát is meg akarta ölni, ezért gyógyszereket vett be és pálinkát ivott rá, amitől öntudatlan állapotba került. Az eszméletlen nőt és a két holttestet a megkéselt férfi munkatársai találták meg, akik értesítették a rendőrséget. A mentők a vádlottat kórházba szállították, ahol sikerült az életét megmenteni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik