Foci

Hihetetlen meccsen verte a Dortmund a Münchent

Borussia Dortmund, Bayern München (borussia dortmund, bayern münchen, )
Borussia Dortmund, Bayern München (borussia dortmund, bayern münchen, )

Sokáig úgy tűnt, hogy a Bayern München hazai környezetben simán nyer a Német Kupa elődöntőjében, végül tizenegyesekkel a Borussia Dortmund jutott a fináléba. Müncheni oldalon négyből négy büntető is kimaradt! Arjen Robben visszatért, de szűk húsz perc után megsérült.

Tavaly a Bayern München és a Borussia Dortmund vívta a labdarúgó Német Kupa fináléját (a bajorok nyertek 2-0-ra), most azonban már az elődöntőben találkozott egymással a két rivális. A Bayern a hétvégén bezsebelte az újabb bajnoki címét és még talpon van a Bajnokok Ligájában is – Pep Guardiola korábbi együttesével, a Barcelonával találkozik az elődöntőben -, míg a BVB arra hajtott, hogy szépen zárja a szezont és Jürgen Klopp nyári távozása előtt még bezsebeljen egy trófeát.

A dortmundiak eléggé visszafogott játékkal jelentkeztek az első félidőben, minden a müncheniek száza íze szerint alakult. A hazaiak aztán a 30. percben a vezetést is megszerezték: Robert Lewandowski elsőre a kapufát találta el, de aztán megszerezte a kipattanót, majd kiszorított helyzetből a hálóba gurított. Az első félidőben a Bayern minden tekintetben az ellenfele fölé nőtt.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A második játékrész rögvest egy óriási hazai helyzettel indult, de Langerak kapus egy bravúrral életben tartotta csapata továbbjutási reményeit. A folytatásban is csak egy csapat volt a pályán kis túlzással, Lewandowski lőtt egy kapufát, majd Schmelzer ért kézzel a labdához a tizenhatoson belül, de szerencséjére nem kapott büntetőt a München.

A 75. percben járt a meccs, amikor a semmiből egyenlített a Dortmund, egy keresztbe lőtt labdát Aubameyang estében a kapu felé terelt, Neuer pedig csak a gólvonal tudta kipaskolni a bogyót. Vérszemet kapott ettől a Borussia, így Reus ziccerénél Neuernek kellett bemutatnia egy szenzációs bravúrt. (Érdekesség, hogy Arjen Robbent a 68. percben be-, a 84.-ben pedig lecserélték, megsérült.)

A folytatásban nem született meg a döntés, így jöhetett a hosszabbítás, amelynek első félidejében egy-egy nagy helyzetet feljegyezhettünk ugyan, de gólt nem láthattunk. A fordulás után aztán nehéz helyzetbe került a Dortmund, Kampl gyűjtötte be ugyanis a második sárga lapját, bő tíz percet emberhátrányban kellett játszaniuk így a vendégeknek. Akadt is két nagy helyzete a Bayernnek, de Langerak nagyot védett lábbal Schweinsteiger fejesénél, majd pár pillanattal később ismét nagy bravúrt mutatott be a vendégek kapusa.

A kétszer 15 perc ráadásban sem vitték dűlőre a dolgot a csapatok, jöhettek a tizenegyesek, a Bayern pedig kihagyta az első három rúgását (Lahm és Alonso elcsúszott rúgás közben, Götze próbálkozását pedig védte Langerak), a harmadik körben pedig Hummels is hibázott dortmundi oldalról. Belefért, mert a negyedikként rúgó Neuer a keresztlécre bombázott, a Dortmund lesz ott a döntőben!

Eredmény – Német Kupa, elődöntő

Bayern München – Borussia Dortmund 1-1 (1-0, 1-1, 1-1) – büntetőkkel: 0-2
Gólszerzők:
Lewandowski (30.) illetve Aubameyang (75.)
Piros lap:
Kampl (108.)

Videó – A büntetőpárbaj:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik