Közélet

Kínoztak és fogva tartottak egy fiatal nőt Tolnában

mucsi kínzás (Array)
mucsi kínzás (Array)

A nem éppen kezdő mentőápoló kijelentette: ilyen durva, egész testre kiterjedő bántalmazási sérüléseket még nem látott pályafutása alatt.

A segélyhívó számon érkezett bejelentés február 27-én délután a rendőrségre: fogva tartanak egy nőt Mucsiban. A bonyhádi járőröket küldték a megadott címre. “A kollégák bejutottak az udvarra, az ablakon benézve látták, hogy van benn valaki, ám hiába kopogtak, csengettek, kiáltottak, nem nyitott ajtót” – mondta a Zsaru magazinnak Nesz János alezredes, a Bonyhádi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője. A járőrök az ügyeletestől azt az utasítást kapták, várják meg, amíg a ház tulajdonosai közül valaki hazaér.

“Láttunk az udvaron friss keréknyomokat, az ügyeletes mondta, várhatóan német rendszámú gépkocsival közlekednek a ház lakói. Majdnem 20 óra volt, amikor megérkeztek. Igazoltattuk őket, és megkérdeztük, hol van az a nő, aki még ott lakik. Azt mondták, nem tudják, majd tagadták, hogy lenne valaki a házban. Amikor közöltük velük, hogy mi láttunk bent egy nőt, és bemegyünk velük együtt, megnézzük, ki az, rendkívül idegesen reagáltak, de nem akadályozták meg a bejutásunkat” – vette át a szót Ambrus Gábor törzsőrmester, járőrvezető. 

A nőre rettenetes állapotban találtak rá. Feje tele volt sérülésekkel, remegett, láthatóan nagyon le volt gyengülve. “Hiába kérdeztük, semmire nem válaszolt, végül kikísértük a szolgálati gépkocsiba. Ott már közölte: mindent elmond, ha abba a házba soha többé nem kell visszamennie. Megígértük neki. Ezután elmondta: a szomszédos Kurdon élt, tavaly ősszel ő kérte, hogy fogadja be a házába unokatestvére – egy 23 éves lány – és rokonának 36 éves párja. Januárban Németországba ment velük, mert azt ígérték, takarítói állást kap, kint azonban veréssel, erőszakkal prostitúcióra kényszerítették, hazatérésük óta pedig fogva tartották a házban. A sértett szerint unokatestvére is bántalmazta, mindennap verték –  folytatta Fejős Béla törzsőrmester, járőr.

A két bánalmazót előállították, a fiatal nőhöz pedig mentőt hívtak. A nem éppen kezdő mentőápoló kijelentette: ilyen durva, egész testre kiterjedő bántalmazási sérüléseket még nem látott pályafutása alatt.

Fotó: Szabó László/ Rendőrség

“A sértettet a mentők a dombóvári kórházba vitték. Vizsgálónk még aznap tanúként kihallgatta. Közben a mucsi házban helyszíni szemlét és házkutatást tartottunk, a faluban tanúkat kerestünk és hallgattunk ki, amiben a dombóvári nyomozók is sokat segítettek” – teszi hozzá Nesz alezredes. Találtak szem- és fültanúkat, akik látták vagy hallották, amint a gyanúsítottak fenyegették, bántalmazták a nőt és olyanokat is, akiknek beszámoltak a kalandjaikról.

Amikor elmentek a házhoz, kijött az egyik gyanúsított apja, aki a nő ötéves fiára vigyáz. Nem tudta, miért vitték el a nyomozók a lányát és élettársát. Amikor a rendőrök megmondták, mivel gyanúsítják őket, megdöbbent. Azt mondta, a gyermek nagyon hiányolja, várja haza az édesanyját, most aztán gondban van, mit mondjon neki.

A párost sanyargatással elkövetett személyi szabadság megsértése bűntettének, súlyos testi sértés bűntettének és kerítés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást L. György és D. Alexandra ellen, a bíróság március 2-án elrendelte előzetes letartóztatásukat.

Fotó: Szabó László/ Rendőrség

Ajánlott videó

Olvasói sztorik