Belföld

Terrorkészültség: járattörlések, riadalom a La Guardián

Biztonsági okokból a francia légitársaság hat járatát törölte Párizs és Los Angeles között. A New York-i La Guardia repülőteret másfél órára bezárták.

Biztonsági okokból a francia légitársaság hat járatát törölte Párizs és Los Angeles között. A francia miniszterelnöki hivatal közleménye szerint erre az intézkedésre a kormányfő kérte a társaságot.

Jean-Pierre Raffarin azzal indokolta a döntést, hogy az Egyesült Államoktól kapott információk szerint merényletre készülnek utasszállító gépek ellen az ünnepek idején. Múlt vasárnap az Egyesült Államokban a második legmagasabb szintre növelték a terrorizmus veszélyére figyelmeztető készültségi fokozatot.

Így nem csoda, hogy New Yorkban másfél órára bezárták a La Guardia repülőtér egyik terminálját, mert egy utas nem tartotta be a biztonsági előírásokat. Egy nő úgy akart felszállni a repülőgépre, hogy csak az átvilágító kapun ment át, és nem várta meg, hogy kézi fémdetektorral is átvizsgálják.

Az utast nem találták meg, ezért mindenkit újból ellenőriztek a Delta légitársaság járatait indító terminálokon. Az eset miatt több mint egy órát késtek a gépek New Yorkban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik