Az amszterdami séf, Robbie Postma egy fotóssal, Robert Harrisonnal együttműködve készítette el a gasztronómia történetének legijesztőbb, és egyben legfantáziadúsabb sorozatát, a MENU-t, melynek darabjain egy-egy fogás nyers hozzávalói kerültek a fotós arcára.
A képek megszületéséhez egyetlen esetben sem használtak digitális utómunkát, így minden egyes sókristályt, vagy kagylóhéjdarabot emberkéz helyezett Postma fejére, így épp olyan kézműves műalkotás jött létre, mint ahogyan azt a legjobb ételektől is elvárjuk.
A sorozat elkészítéséhez egy teljes évre volt szükség, hiszen minden egyes eleme hosszú tervezési folyamat, anyagpróbák és odafigyelés eredményeként született meg, a bonyolultabb képek pedig nem ritkán akár nyolc-kilenc órás előkészítést kívántak meg.
Zöldségek

Tengeri ételek – tintahal tinta, kagylók, polip szívókorongok, makrélabőr, tengeri sün

Bor

Hús – faszén, füst és egy darab első osztályú borda

Fűszerek – kősó, csillagánizs, koriandermagok, szerecsendió, fehér- és vörösbors, kardamom, fahéj, szerecsendió-virág és curry por

Keményítő – fekete és fehér rizs, sárgaborsó, bab, quinoa és búza

Édesség – fehér és sötét csokoládé, málna

Kávé – hatféle pörkölésű kávészemek

