Belföld

Simicska nyerte meg az oszlopháborút

Az ítélőtábla szerint is jogtalanul bontotta fel a főváros a Mahir 25 éves szerződését.

Jogerősen is kimondta a bíróság, hogy a Fővárosi Önkormányzat 2015-ben jogtalanul bontotta fel a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir szerződését. A Fővárosi Ítélőtábla debreceni tanácsa úgy döntött:

a hirdetőoszlopokról szóló 25 éves szerződés érvényben marad.

Az Index cikkében emlékeztet: tíz évvel ezelőtt kötött a Mahir hosszú távú szerződést a hirdetőoszlopok kihelyezéséről, amit 2015 végén, Orbán Viktor és Simicska Lajos összeveszése után az önkormányzat hirtelen felbontott, és nekiállt a hirdetőoszlopok elbontásának. Ettől később a bíróság tiltotta el a fővárost.

Puskár Anett, a Mahir tanácsadója elmondta: a mostani döntésnek nem volt tárgya a kártérítés, de a cég több száz millió forintra tarthat igényt, mivel több oszlopát elbontották, és a szerződések elmaradásából is származhatott kár.

Magyar György ügyvéd a 24.hu-nak elmondta: a jogerős ítélet kézhez vétele után kártérítési pert indítanak, amelynek egyebek mellett a jó hírnév megsértése és az oszlopokban okozott kár is az alapját képezi. A Mahir szerződése még 15 évig érvényben van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik