Közélet

Újratöltötték Simicskáék oszlopháborúját

A főváros lehetővé tette a Mahirnek, hogy elvigyék a leszerelt hirdetési felületeket, de az cég szerint ehelyett Tarlóséknak kellene visszaállítani az eredeti helyzetet.

Hetek óta hiába kérte az Orbán Viktorral háborúzó Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó hirdetőcég a fővárost a leszerelt hirdetőoszlopok visszaszolgáltatására, most viszont felhívást kapott a Mahir Cityposter Kft. a Városháza illetékes főosztályától, amelyben kérik, hogy vigye el az oszlopait a XIX. kerületi telephelyről. Az Origo úgy tudja, a főváros február 15-ig adott időt a Mahir-cégnek.

A Mahir Cityposter Kft. jogi képviselője, Magyar György viszont elmondta: azt kérik majd válaszukban a fővárostól, hogy az általuk szabott két hetes időhatáron belül ők maguk vigyék vissza a helyükre a leszerelt oszlopokat, vagyis állítsák vissza az eredeti állapotot.

A főváros okozott ugyanis joghátrányt a hirdetőcégnek azzal, hogy az amúgy 2031-ig szóló szerződésük főváros általi egyoldalú, a Mahir-cég szerint ráadásul jogsértő felbontása után önhatalmúan belekezdett Budapest-szerte az oszlopok elbontásába és 169-et el végül el is vittek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik