Belföld

Meghalt a kiskutya, akit egy családi ház kertjében lőttek meg légpuskával

Lunát még októberben lőtték meg egy családi ház udvarán. A kutya akkor csodával határos módon túlélte a támadást, ám a lövedék átszakította a tüdejét, ami miatt napokig mélyaltatásban kellett tartani. A kutya miután felépült a súlyos sérülésből, többször epilepsziás rohamot kapott, valószínűleg az átélt sokk miatt.

Az idő előrehaladtával a rohamok egyre sűrűbbek lettek, az epilepszia szinte teljesen elhatalmasodott Luna felett. Január 2-án a kutyának 40 perc leforgása alatt 9 rohama volt.

Akkor az orvos lenyugtatózta és másnapra minden rendben volt. Sajnos a napokban megint rohamot kapott, és hiába minden, nem jött ki belőle. El kellett engednünk. A szívem szakad meg. A lövés óta teljesen megtörtünk lelkileg, az anyagi részéről nem is beszélve. Iszonyatosan megterhelő volt rohamos időszakokban Andrist távol tartani mindentől, hogy ne lássa Luna szenvedését.

Mondta Csapó-Kah Szilvia, Luna gazdája a FEOL.hu-nak. A család feljelentést tett a Gárdonyi Rendőrkapitányságon, a hatóságok állatkínzás miatt indítottak nyomozást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik