Foci

Pintér Attila nem ússza meg

pintér attila (pintér attila)
pintér attila (pintér attila)

Gellei Imre, az MLSZ szakmai bizottságának elnöke a borsonline.hu-nak elárulta, a maguk részéről támogatják Pintér Attila szövetségi kapitány azonnali leváltását.

A sport24 is úgy tudja, elképesztő vihar van az MLSZ-en belül az északírek ellen 2-1-re elvesztett meccs óta. Érvek hangzanak el garmadával Pintér Attila szövetségi kapitány azonnali leváltása mellett, de akad türelemre intő megközelítés is.

A borsonline.hu úgy tudja, jelen állás szerint “Pintér Attila vállalhatatlan”, az azonnal fel kell állítani döntés mellett voksolók vannak többségben, így nagy a valószínűsége, hogy a kapitányt hamarosan, már az októberi, románok elleni Eb-selejtező előtt felmentik.

 
Pintér Attila nagy bajban van
Fotó: MTI 

A blikk.hu neve elhallgatását kérő informátora úgy fogalmazott, a felmentés “nem a pénzen múlik, ha nem felel meg az eredményességi elvárásoknak, felbonthatják a megállapodást, s még jelentős végkielégítés sem jár neki”.

Az MLSZ elnöke, Dr. Csányi Sándor hétfői nyilatkozatában nyitva hagyta a kaput a kérdésben. Nem állt ki egyértelműen a kapitány mellett, de nem is jelentett ki semmit elhamarkodottan, amikor úgy fogalmazott: meghallgatja a szakemberek értékelését.

Az MLSZ nemrégen kinevezett sportigazgatója, Kovács Ferenc is csak sejtetett egyelőre, amikor kedden a DigiSport Reggeli Start műsorában elmondta: “Ha megkérdeznek, nyilván elmondom a véleményem. Egy biztos, senkit nem megbántva, de nagyon sok múlik azon, hogyan készítek fel egy-egy játékost a fontos mérkőzésre – ezek edzői, sőt pszichológusi feladatok is.

“Az északírek elleni eredmény magáért beszél. Látni kell, hogy a közönség máris elfordult a kapitánytól, márpedig ez a játék elsősorban értük van. Átgondolt, személyeskedést nélkülöző, körültekintő írásbeli javaslatot teszünk kapitánykérdésben az elnöknek” – nyilatkozta Gellei Imre, az MLSZ szakmai bizottság elnöke a borsonline.hu-nak, .

A meghatározó játékosok közül Juhász Roland úgy fogalmazott, “a kapitány elbizonytalanított, nem látom merre tartunk”, míg a szurkolók már egyáltalán nem bíznak a magyar válogatottban. A sport24 szavazásának eredményéből ugyanis kiderül, olvasóink 87 százaléka, a negyedik vagy annál rosszabb helyre várja a válogatottat.

Mindezek alapján úgy tűnik, Pintér körül végképp elfogyott a levegő. 

Az MLSZ szakmai bizottsága:

Benczés Miklós, Bozsik Péter, Garami József, Halmai Gábor, Herczeg András, Illés Béla, Kovács Zoltán, Róth Antal, Szalai László, Király Gábor. Elnök: Gellei Imre

 

És íme a független elemzés a meccsről

A TrollFoci jóvoltából:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik