Élő Sport

Kézi-vb: Megszorongatta az Eb-győztest a magyar válogatott

Péntek este a magyar férfi kézilabda-válogatott is megkezdte szereplését a franciaországi világbajnokságon. Rögtön nagy kihívás elé néztek a mieink, hiszen az Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes Németország volt az első ellenfél.

Csütörtökön vált biztossá, hogy kik azok a játékosok, akik lehetőséget kaphatnak ezen az összecsapáson. Xavier Sabaté szövetségi kapitány Iváncsik Gergőt és Gulyás Pétert hagyta ki a keretből. A tornán két cserére van mód, így sérülés esetén a két szélső is szóhoz juthat.

Fej-fej mellett haladtak a csapatok a mérkőzés elején, aztán Uwe Gensheimer üres kapus gólja után 4-2-re vezettek a németek. Silvio Heinevetter nagy bravúrokat mutatott be a meccs elején, de Fazekas Nándor is állta a sarat a túloldalon.

Egy lerohanás után a 20 éves debütáns Juhász Ádám góljával lett 6-5, de ezt követően 8-5-re elhúzott az ellenfél. Ancsin Gábor bombájával feljöttünk mínusz egyre (8-7). Nagy László 15 perc után lesántikált a pályáról, megsérült a bokája.

Gensheimer kíméletlenül értékesítette a heteseket, el is húztak a németek ennek köszönhetően. A szélső hetedik találata után 13-8 állt az eredményjelzőn.

Patrick Groetzki lerohanásból talált be harmadszor, majd Császár Gábor lőtt a kapuba hetesből. Az első félidő utolsó gólját Lékai Máté szerezte, 16-11-es eredménnyel fordultak a csapatok.

Balogh-bombával indult a második játékrész, keményen védekeztek a mieink Mikler pedig bravúrokkal szállt be a meccsbe. Császár hetest rontott, majd Juhász szerezte meg második gólját a szélről (16-13).

Jamali Iman kapufás találata után Császár villant, zsinórban hat magyar gólt láthatott a közönség. Ezt a szériát Kai Häfner gólja szakította meg (17-15).

Nagyon összeállt a védekezésünk, 13 perc alatt mindössze egy gólt kaptunk, időt is kért Dagur Sigurdsson, a németek szövetségi kapitánya.

Juhász csent labdát, majd magabiztosan értékesítette a ziccert (19-18). Bodó bombázott a hálóba, majd Gensheimer lőtte saját maga 10. a németek 22. gólját tíz perccel a vége előtt.

Harsányi Gergely volt szemfüles hátul, labdaszerzése után Zubai Szabolcs lőtt a hálóba (22-21) Öt perccel a vége előtt Gensheimer a hetedik hetesét értékesítette, nem tudott hibázni a vonalról a német szélső (23-21).

Heinevetter kritikus pillanatban mutatott be bravúrt, majd Lékai egyéni akciója után jöttünk fel mínusz kettőre. Ligetvári Patrik piros lapot kapott a hajrában, Steffen Fäth arcát találta el a fiatal játékos. Gensheimer az utolsó percben kétszer is betalált, 13 gólt, 27-23 lett a vége. Szombat este Horvátország ellen javíthatnak a mieink.

Világbajnokság, C csoport, 1. forduló:

Németország – Magyarország 27-23 (16-11)
Január 13., péntek, 17:45, Rouen, Kindarena

A férfi kézilabda-válogatott vb-kerete

Kapusok: FAZEKAS Nándor (Balatonfüredi KSE), MIKLER Roland (Telekom Veszprém)
Jobbszélsők: GULYÁS Péter* (Telekom Veszprém), HARSÁNYI Gergely (Grundfos Tatabánya KC)
Jobbátlövők: ANCSIN Gábor (Telekom Veszprém), BALOGH Zsolt (Mol-Pick Szeged), NAGY László (Telekom Veszprém)
Irányítók: CSÁSZÁR Gábor (Kadetten Schaffhausen, svájci), JUHÁSZ Ádám (Grundfos Tatabánya KC), LÉKAI Máté (Telekom Veszprém)
Beállók: BÁNHIDI Bence (Mol-Pick Szeged), SCHUCH Timuzsin (Telekom Veszprém), SZÖLLŐSI Szabolcs (Grundfos Tatabánya KC), ZUBAI Szabolcs (Mol-Pick Szeged)
Balátlövők: BODÓ Richárd (Mol-Pick Szeged), DZSAMALI Iman (Meskov Breszt, fehérorosz), LIGETVÁRI Patrik (Telekom Veszprém)
Balszélső: IVÁNCSIK Gergő* (Telekom Veszprém)
*tartalékok

Mikler véd bavúrral

Marad a németeknél a labda. Ligetvári Patrik piros lapot kap, Fäth arcát találta el.

Német hetes jön

Schuch Timuzsint kiállítják a macedón bírók. Gensheimer nem tud hibázni, 19-17.

Zubai lövi

az első gólunkat beállóból 17-16. Időt kérnek a németek.

Mikler újabb bravúrja

Csodálatosan véd a magyar portás, a túloldalon Császár talpról, de Heinevetter véd.

Bánhidi ront

Nincs magyar gól. Letelt a német kiállítás, Mikler hárít bravúrral, majd Juhász szépít. 16-13.

Olvasói sztorik