Belföld

Falnak rohant a részeg autós, majd a sorsukra hagyta sérült utasait

Súlyos testi sértést okozó ittas járművezetés bűntette, négyrendbeli minősített segítségnyújtás elmulasztásának bűntette és jármű önkényes elvételének bűntette – ezért állítanak bíróság elé hamarosan egy 32 éves férfit, aki miután balesetet okozott, elhagyta a helyszínt. Az ügyészség pénteken közölte, végrehajtandó börtönbüntetést indítványoztak vele szemben.

A vádirat szerint az ittas sofőr február 6-án hajnali 3 körül törte össze a kocsit az 51-es főúton.  Túl gyorsan hajtott, és Érsekcsanád határában elvesztette az uralmát a jármű felett, majd frontálisan nekiütközött egy teherautónak, lesodródott az útról és nekicsapódott a partoldal falának. Az autóban rajta kívül négyen utaztak, egy nő és három férfi. Előbbi utas súlyosan, a többiek könnyebben sérültek, beleértve a vádlottat is. Ő azonban a történtek után elmenekült a helyszínről, tette mindezt anélkül, hogy segített volna a társainak. Ráadásul kiderült az is, hogy a kocsit javításra vette át, a tulajdonos nem is tudott róla, hogy autóját használják.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a többször büntetett sofőrnek jogosítványa sem volt és felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt okozta a balesetet. Indítványozták, hogy a korábban kiszabott büntetését is le kelljen töltenie. Az ügyet a Bajai Járásbíróság tárgyalja majd.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik