Mobil

Pokémon Go: még mindig brutál összegeket kaszál

A nyári meleg, és a szabadban rövidnadrágban mászkálós idő már elmúlt, de a Pokémon Go még mindig jól hoz a konyhára.

A Pokémon Go simán nevezhető az idei év egyik legnagyobb durranásának, és ezt nem csupán a játékok terén, hanem pénzügyileg is el lehet mondani róla. Csak az első 80 napban 550 millió játékos telepítette, és 470 millió dollárt hozott, ami jó magyar fizetőeszközben 128,2 milliárd forintnak felel meg, ami már simán elég lenne arra, hogy kitegye a 2024-es budapesti olimpia költségeinek 10 százalékát.

Habár a kezdeti 16 millió dollár/napról mostanra mindössze 2 millió dollár/napot hoz a Niantic Labs csapatának, ez még mindig őrületes pénz, hiszen 546 millió forint minden egyes 24 órában, és a letöltések száma is napi 700 000, ami szintén nem egy gyenge szám. A newzoo szépen készített is egy grafikont minderről, ahol a piros görbe a napi letöltéseket, míg a másik a napi bevételeket mutatja.

pokemon chart

A kimutatást készítő newzoo vezérigazgatója, Peter Warman szerint a Pokémon Go számos újdonságot mutatott a játékosoknak, felfrissítve a mobilos szórakoztatást, és megtalálva annak a legegyszerűbb módját, hogy a kiterjesztett valóság széles tömegekhez juthasson el. Az pedig szerinte különösen fontos, hogy a játék rávette a gyerekeket és a tinédzsereket arra, hogy több időt töltsenek a szabadban. A balesetek és halálesetek nem kerültek szóba.

newzoo

További érdekesség, hogy milyen a játékosok kor és nem szerinti összetétele, amit a newzoo Németország, Franciaország, Egyesült Királyság, Egyesült Államok viszonylatban vizsgált, és ebből az látszik, hogy pokémonozók 43 százaléka hölgy, illetve a 21-35 évesek azok, akik a legtöbben bandukolnak az utcán, tekintetüket a kijelzőre szegezve. Azonban a fenti ábrán nem csupán ez, hanem az is látható, hogy a játékosok 76 százaléka egyébként is kedveli a mobilos kikapcsolódást, hiszen az elmúlt 3 hónapban játszott valamelyik Top 30-as mobilos játékkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik