Mobil

Kétfarkú Pokémon: így irthatjuk mobillal a kormánypropagandát

A nagyon is komolyan vehető hazai viccpárt mobilalkalmazása frappáns és vicces: bárki eltüntetheti vele az őt zavaró kék kormánypropaganda-plakátokat.

Bizonyára még az is emlékszik, aki nem játszott vele, milyen őrületet okozott néhány hónapja a Pokémon Go alkalmazás. Emberek tömegei mászkáltak az utcákon, szemüket a telefonjuk kijelzőjére függesztve, hogy apró virtuális szörnyecskéket kapjanak el a világ valós helyszínein.

A Kétfarkú Kutya Párt zseniálisan repült rá a Pokémon Go jelenségre, mivel ez tényleg olyan eszköz, ami (ha csak virtuálisan is, de) működik a mindent elárasztó, népszavazási kormánypropaganda ellen. Mert arra ugyebár láttunk már példákat elégszer, hogy megtévelyedett nyugdíjasok, vagy épp önkormányzatok által felbérelt emberek kapirgálják és tépkedik le a Kutyapárt ellenplakátjait, de kellett egy olyanmódszer, amivel hatékonyan, de mégis békésen tépkedheti le a kormányplakátokat bárki, akit idegesít a tét nélküli népszavazás erőltetése.

Az MKKP GO-ban nem pokémonokat kell üldözni, hanem a kormány plakátjait: az alkalmazás működik a “Tudja?” feliratú kékekkel és a nemzeti színű újabb változatokkal is. A működése pedig roppant egyszerű: csak indítsuk el az alkalmazást, és

ha találunk egy idegesítő kormányplakátot, irányítsuk rá a telefon kameráját, az eredeti plakát szétszakad, és rákerül egy frappáns Kétfarkú Kutya-féle ellenplakát.

Az app egyelőre Android rendszeren működik, és telepíteni sem a Google Play-ből lehet, hanem közvetlenül lehet letölteni az MKKP oldaláról. A telepítés menete a következő:

  • Kattintsunk a telefonos böngészőben erre a hivatkozásra, majd az alkalmazás apk kiterjesztésű telepítőfájlját mentsük el a készülékre.
  • Mielőtt a telepítésnek nekiállnánk, keressük meg a mobil beállításai között a “telepítés ismeretlen forrásból” pontot és engedélyezzük.
  • Keressük meg a telefonon a fájlt (ha van a mobilon valami fájlkezelő, akkor azzal, ha nincs, akkor töltsünk le egyet, például az ASTRO File Managert). Tappantsunk a telepítőre.
  • Ezután pár másodperccel már használható is lesz az app, indítsuk el, és máris mehetünk plakátra vadászni.

mkkp-go-002

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik