Mobil

Káoszt okozott a Pokémon Go, kiszállt a rendőrség

Miközben csendben kezd levonulni a Pokémon Go hullám, ez nem jelenti azt, hogy ne okozna újabb és újabb érdekességeket a világban, hiszen attól, hogy idehaza egyre kevesebb fertőzöttet látni, akadnak helyek, ahol a láz ugyanúgy tombol, mint a megjelenés után.

Ilyen hely Japán is, ahol legutóbb hatalmas káoszt okozott, hogy egy igen ritka Pokémon jelent meg Odaiba városában, melynek lakói azonnal fejüket vesztve özönlöttek az utcára, hogy elcsípjék a jószágot. Ennek az lett a vége, hogy a forgalom megbénult, és kénytelen volt a rendőrség is megjelenni, hogy rendet tegyen a telefonjaikat szorongató emberek között. Természetesen nem fizikai kényszerítésről van szó, csupán arról, hogy mindenkit szépen feltessékeltek a járdára, ahogy ez a fotón is látszik.

Forrás: @maroTTmaro
Forrás: @maroTTmaro

Mindez már csak azért is furcsa, mert Japánban nem jellemző a fejetlenség, főleg nem úgy, hogy az emberek teljesen rendezetlenül rohangáljanak keresztbe az úttesten, amit egyébként a kép is jól szemléltet, hiszen itt már látható, hogy sokan vannak ugyan, de fegyelmezetten várakoznak.

Mindenesetre hiába nyugszik le lassan a Pokémon-őrület, hol ilyen jellegű események okán, hol pedig mobilos vírusok terjesztése miatt még mindig gyakran szerepel a hírekben. Mondjuk kissé kétes dicsőség, de a fene tudja…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik