Foci

Sokat bírált spori vezeti a magyar–románt

Wolfgang Stark (wolfgang stark, )
Wolfgang Stark (wolfgang stark, )

A német Wolfgang Stark vezeti jövő pénteken a magyar labdarúgó-válogatott soron következő világbajnoki selejtezőjét, amelyet a románok ellen játszik a Puskás Ferenc Stadionban, zárt kapuk mögött.

A Román Labdarúgó Szövetség hivatalos honlapjának beszámolója szerint a legutóbbi Európa Liga-döntőt dirigáló 43 éves játékvezető segítői Jan-Hendrik, Mike Pickel és Tobias Welz lesznek.

Wolfgang Stark igen megosztó játékvezetőnek számít, több ízben is megkérdőjelezte már a közvélemény a döntéseit. A nyári Európa-bajnokságon például a végül a csoportkör után búcsúzó horvátok vonták kérdőre két elmaradt büntetőt emlegetve a spanyolok elleni ütközet alkalmával, míg a mostani Bajnokok Ligája-sorozatban a Galatasaray szurkolói, valamint a török média találta meg azzal, hogy elfelejtett megadni egy tizenegyest a Galata javára a Manchester United ellen. És ez csak pár példa a közelmúltból.

A magyar-román találkozó 20.30 órakor kezdődik jövő pénteken. A világbajnoki selejtezősorozat D csoportjának rangadóját a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) döntése értelmében zárt kapuk mögött rendezik meg. A magyar szövetség fellebbezett a döntés ellen, azonban a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) kedden elutasította az MLSZ kérelmét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik