Pénzügy

Állítólag a magyar szakácsok annyit keresnek itthon, mint Londonban, Párizsban

A Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke szerint ugyan a vendéglátásban munkaerőhiány van, de a szakácsok már keresnek annyit, amennyit Nyugat-Európában, a szakácsképzésen azonban javítani kell.

Kovács László a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában pénteken elmondta: a szakácsoknak manapság már azért érdemes külföldre mennie, hogy tanuljanak, de aztán visszatérhetnek Magyarországra. Aki ambiciózus, az Magyarországon is meg tud élni a vendéglátásban – tette hozzá.

A szakácsképzést nem tartja megfelelőnek, mert, mint mondta 20-30-40 éves metódusokat próbálnak a gyerekeknek megtanítani minimális érdeklődés mellett.

Úgy vélte a szakácsszakma színvonalában ma jobb a helyzet, mint 10 éve, ez azonban annak tulajdonítható, hogy a korábban külföldre ment szakemberek kezdenek visszajönni, ők hozták azt a fellendülést, amire szükség van.

Egyben jelezte, az új turisztikai ügynökségtől azt várja, hogy nagyobb állami figyelem irányuljon a vendéglátásra.

(MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik