Közélet

A szomszédban is a soroksári nő gyilkosai ölhettek

A Blikk szerint a Szatmárnémetiben megölt magyar színésznőt ugyanazok ölhették meg.

Bár több száz kilométer a távolság, kísérteties a hasonlóság a két véres bűncselekmény között, és akár összefüggés is lehet. Nemcsak a különös kegyetlenség, hanem az is, hogy mindkét nőt megfojtották, haláluk előtt bántalmazták, lemeztelenítették, aljasul meggyalázták testüket.

Különös egyezés, hogy a holttesteken mindkét esetben csak egyetlen lábbeli maradt. A soroksári gyilkosság után a rendőrök a Blikk információi szerint egy ideig román elkövetőket kerestek. Az adatgyűjtésnél a környékbeliektől meg is kérdezték, ilyen nemzetiségű emberek laknak-e­ a környéken.

A lap emlékeztet rá, hogy egyszer Ibolya Tibor fővárosi főügyész sem zárta ki, hogy hajóval közlekedő külföldiek követték el a gyilkosságot, akik vízi úton érkeztek a helyszínre, majd úgy is távoztak onnan. A még mindig kétségek között vergődő férj szerint is lehet összefüggés a két eset között.

A Blikk megkereste a rendőrséget is, hogy vizsgálnak-e bármiféle lehetséges összefüggést a két eset között. Azt válaszolták, hogy minden hasonló esetet, akár szomszédos országban történtet is, figyelemmel kísérnek.

Dorgai Gabriela holttestére hétfőn bukkantak rá a Szamos partján, pár száz méterre attól a színháztól, ahol egy premiert nézett meg. Innen indult haza gyalog. Lemeztelenített testét ütésnyomok borították, mint korábban megírtuk, táskájából sem készpénz, sem a mobiltelefonja nem hiányzott. A térfigyelő kamerák állítólag nem rögzítettek érdemi felvételeket.

Közben a városban több sötét történet is terjedni kezdett. Egy nő egy helyi lapnak azt állította, egy maszturbáló férfit látott, aki elkezdte őt követni, majd miután sikerült leráznia, a városközpont felé vette az irányt. Egy férfi egy gyanús alakot látott három héten keresztül a két Szamos-híd között.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik