Közélet

Leáll a parlament, mert a képviselők Eb-meccsre mennek

A korábbi évek gyakorlatával ellentétben idén már június közepén leáll a parlamenti munka, melynek egészen egyszerűen az az oka, hogy a foci Európa-bajnokságra látogató nagyszámú képviselő miatt a kormányoldalnak nincs meg a többsége – értesült az atv.hu. Emlékeztetnek: idén június 13-án ér véget a parlament tavaszi ülésszaka, holott az egyes minisztériumoknál még több olyan törvényjavaslat, módosítás van betárazva, amelynek ősz előtti elfogadásához komoly politikai és lobbi érdekek fűződtek.

Az atv.hu szerint az utóbbi hetekben a kormánypárti képviselők egymás után jelentették be, hogy külföldi utazás miatt nem tudnak jelen lenni az ülésteremben,

a távolmaradások dátumai pedig gyanúsan egybeesnek a 2016-os Labdarúgó Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatott meccseivel.

A magyar válogatott június 14-én Bordeaux-ban játszik Ausztriával, majd négy nappal később Marseille-ben Izlandot, és újabb négy nap elteltével Lyonban Portugáliát kell legyőzniük a továbbjutásért. Az atv.hu parlamenti forrásai szerint bizottsági elnökök és a kormánypárti frakciók is jelezték a szaktárcáknak, hogy bizonyos témák végigvitelére már nem lesz elég a rendelkezésre álló két hét, csak arra koncentráljanak, amit eddig benyújtottak, a többit dolgozzák ki alaposabban az őszi ülésszakra.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik