Sport

Nem pont ezt szeretné hallani egy ország az egyik legjobb sportolójától

Bernard Tomic hozzáállását már sok kritika érte az évek során. A 23 éves ausztrál teniszező nemrég, Madridban például látványosan feladta a küzdelmet Fabio Fognini meccslabdájánál.

„Megdöbbentő” – csak ennyivel tudta kommentálni a történteket Kitty Chiller, az ausztrál olimpiai csapat vezetője.

Tomic most ismét sikeresen magára haragította az ausztrálokat. A világranglista 22. teniszező, a második legmagasabban jegyzett ausztrál férfijátékos ugyanis úgy döntött, nem indul a riói olimpián. Helyette inkább egy mexikói ATP-tornán ragad majd ütőt.

Nehéz volt, de úgy döntöttem, hogy nem képviselem hazámat a riói játékokon.

Mindig büszke vagyok rá, ha ausztrál színekben versenyezhetek, bele is szoktam adni mindent. De személyes okok, valamint a feszes versenynaptáram miatt kihagyom az olimpiát” – idézi a Guardian Tomicot, akinek bejelentését nem fogadta osztatlan siker Ausztráliában – és akkor finoman fogalmaztam.

Az ominózus mexikói torna Los Cabosban lesz, az elmúlt években a kolumbiai Bogotában volt, de idén helyszínt váltott. Az elmúlt két évben Tomic nyert, ezeket a világranglistás pontokat védi meg inkább. Mint mondta, már korábban megígérte a szervezőknek, hogy indul, nagyon sajnálja, hogy pont az olimpia idejére tűzték ki a tornát.

A versenynaptár mindig megnehezíti a teniszezők dolgát. Bernie mindig szívesen áll a Davis Kupa-csapat rendelkezésére, szívét-lelkét kiteszi a pályára

– mondta az ausztrál DK-csapat kapitánya, Lleyton Hewitt, aki 2004-ben az athéni játékokat hagyta ki, hogy rendesen fel tudjon készülni a US Openre. Döntős volt.

2012-ben, az akkor még 19 éves Tomic Londonban elindult az olimpián, az első körben kikapott a japán Kej Nisikoritól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik