Sport

Kezd felértékelődni a magyar hokisok Kanada elleni eredménye

Kikapott az Egyesült Államok a csoportrangadón.

A magyar hokiválogatott vasárnap 7-1-re kikapott Kanadától az Oroszországban zajló világbajnokságon. A mieink hétfőn pihentek, de a csoportban két mérkőzést lejátszottak. A világbajnoki címvédő a magyarok elleni találkozó után egy nappal Fehéroroszország ellen lépett jégre.

A juharlevelesek az első harmad után egy góllal vezettek (akárcsak ellenünk), majd megint a középső játékrészben szakadt ki a gólzsák. Ismét négyet ütöttek, igaz most nem négy és fél, hanem közel tizenkét perc alatt. Viszont a harmadik harmadot mi jobban zártuk, ugyanis a fehérorosz kapus háromszor is kapitulált, míg nálunk Vay csak egyszer.

Ebből az eredményből is látszik, hogy a mieink nem vallottak szégyent, a több mint egy évtizede a világelitben szereplő válogatott is nagy gólkülönbséggel kapott ki a világbajnoktól.

A csoport másik mérkőzésén az Egyesült Államok nagyon szoros mérkőzésen 3-2-es vereséget szenvedett Finnországtól.

A másik csoportban kezd magára találni az orosz válogatott, a házigazda a Csehország elleni vereség után már a második meccsét nyerte meg, Lettország ellen már gólt sem kapott. A csehek húsz perc után kétgólos hátrányban voltak, mégis 4-2-re megverték a svédeket.

Eredmény – Jégkorong, világbajnokság, Oroszország

A csoport:
Lettország – Oroszország 0-4
Svédország – Csehország 2-4

A csoport állása: 1. Csehország (3 meccs/8 pont), 2. Oroszország 3/6, 3. Svédország 3/5, 4. Dánia 2/3, 5. Kazahsztán 2/2, 6. Svájc 2/2, 7. Norvégia 2/2, 8. Lettország 3/2

B csoport:
Fehéroroszország – Kanada 0-8
Finnország – Egyesült Államok 3-2

A csoport állása: 1. Kanada (3 meccs/9 pont), 2. Finnország 3/9, 3. Szlovákia 2/6, 4. Egyesült Államok 3/3, 5. Franciaország 2/2, 6. Németország 2/1, 7. Magyarország 2/0, 8. Fehéroroszország 3/0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik