Foci

Újpesten arról álmodnak, amire semmi esélyük

A tavaszi nyitány pillanatában a dobogó és a kupasiker reálisan elérhető a lilák számára, a nemzetközi porond ennek ellenére illúzió.

A második hely megtartása és a kupagyőzelem a cél az Újpest FC labdarúgócsapatánál – ezt egybehangzóan állította Nebojsa Vignjevics edző és  Balajcza Szabolcs csapatkapitány is a klub pénteki délelőtti szezonnyitó sajtótájékoztatóján.

A szabályok szerint bármelyik pozíció nemzetközi kupaszereplést ér, más kérdés, a klubot a korábbi licencátvitel miatt három évre kizárta az UEFA az EL és a BL-sorozatból.

A tiltás jövő tavasszal jár le, ergo hiába teljesülne az edző és a “csk” álma, az pusztán szépen csillogó érmeket jelentene, külhoni ellenfeleket nem.

Gyarmati Eszter ügyvezető igazgató a sajtótájékoztatón elmondta- az egyesület most is enyhítési kérelemmel fordul majd az Európai Labdarúgó Szövetséghez (UEFA). Ha pozitív elbíráslásban részesülnek, örülnek, ha nem, akkor jövőre így is, úgy is zöld utat kapnak.

Az érmes remények megvalósításában eddig tevőleges szerep hárult az ősszel 14 meccsen 11 gólos szenegáli Mbaye Diagnéra, de ő Kínáig menekült. Ami érdekes, látszólag ezt a klubnál nem bánják, lévén az öntörvényű, de kétség kívül gólerős sráccal rendre baj volt a pályán és az öltözőben.

Nebojsa Vignjevic amondó, a Diagne helyére megszerzett támadók, Viktor Angelov, Lázok János, de kiváltképp Lencse László, aki  sokkal jobban érti a játékot, mint a szenegáli, megfelelően pótolja majd a gólzsákot.

Az Újpest szombaton megújult honlappal és a harmadik helyen álló, címvédő Videoton ellen kezdi meg a tavaszi szezont a Szusza Ferenc Stadionban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik