Forma-1

Kinevezték az új McLaren-főnököt

mclaren mercedes (mclaren mercedes)
mclaren mercedes (mclaren mercedes)

A McLaren szerdán délelőtt bejelentette, hogy a Forma-1-es alakulatot ezután a Lotus korábbi csapatfőnöke, Eric Boullier vezeti "versenyigazgatóként".

Miután két hete bejelentették, hogy az elmúlt időszakban a háttérbe vonult Ron Dennis visszatér a McLaren vezérigazgatói posztjára, hogy rendbe szedje a Forma-1-es csapat működését is, valamint miután múlt pénteken kiderült, hogy Eric Boullier csapatfőnök azonnali hatállyal elhagyta a Lotust, logikusnak tűnt, hogy ő lesz a korábbi McLaren-főnök Martin Whitmarsh utódja.

A hivatalos bejelentés végül most, szerda délelőtt történt meg, a McLaren közleményben tudatta, hogy Boullier “versenyigazgatói” titulussal vezeti majd a csapatot 2014-ben, azonban a legfőbb főnök nem ő lesz. Egyelőre az ügyvezető igazgatónak, Jonathan Neale-nek felel mjd, később pedig egy vezérigazgatót is kineveznek az alalkulat élére.

“Eric kinevezése szerves része a McLaren Racing vezetőségi átszervezésének. A megfelelő időben a csapat új vezérigazgatóját is megnevezzük majd” – mondta Ron Dennis.

“Alig várom, hogy a McLaren-csapat többi vezetőjével és igazgatójával közösen aktív szerepet vállaljak az újabb sikerekhez vezető változásokban. Ugyanakkor szeretném biztosítani a a McLaren Racing összes dolgozóját arról, hogy igyekszem felérni a híresen erős sikeréhségükhöz és szenvedélyükhöz!” – nyilatkozta Boullier.

A korábbi csapatfőnök, Whitmarsh jövőjéről nem szól a közlemény, sőt még csak a nevet sem említi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik