Forma-1

Alonso szerint még bármi megtörténhet

A Ferrari pilótája szerencsésnek tartja magát, de mivel élete első esős versenyét nyerte Koreában, a szokásosnál is boldogabb.

A Ferrari spanyol pilótája átvette a vezetést a világbajnoki pontversenyben, miután megnyerte a Koreai Nagydíjat. A harc az elsőségért továbbra is nyílt, főleg azok után, hogy mindkét Red Bull kiesett a versenyből, Hamilton pedig befutott a második helyre.

“Ahogyan eddig is, a hátralévő két futamon is négy-öt esélyes versenyző van. A kulcs a következetességben és a folyamatosságban rejlik” – mondta Alonso a futamot követően, de természetesen azzal egyet értett, hogy ez a siker sokat érhet a végelszámolásnál.

“Látni mindkét Ferrarit a pódiumon, nos, ez felemelő érzés. Versenyképesek voltunk az egész hétvégén, de az időjárási viszonyokat sohasem lehet kiszámítani. Azt hiszem, ez az első esős verseny, amelyen győztem, úgyhogy emiatt több mint boldog vagyok” – tette hozzá a spanyol, aki azt is elmondta, látni lehetett, hogy az új pontszámítási rendszer hozhat váratlan fordulatokat.

“Ma Marknak és Sebastiannak nem volt szerencséje, de a hátralévő két futamon bármi megtörténhet” – zárta gondolatait Fernando Alonso.

A világbajnokságból a Brazil és az Egyesült Arab Emirátusok Nagydíja van még hátra.

A világbajnoki pontverseny állása:

1. Fernando Alonso 231 pont
2. Mark Webber 220 pont
3. Lewis Hamilton 210 pont

Ajánlott videó

Olvasói sztorik