Foci

Bajnokok Ligája: Angol örömünnep, továbbment a két londoni nagyágyú

Giroud triplája kellett az Ágyúsok sikeréhez, Mourinho kiejtette korábbi csapatát.

Négy csoport nyolc mérkőzésével zárult a labdarúgó Bajnokok Ligája 2015/16-os szezonjának csoportköre.

E csoport

Az AS Roma várható kedvezőbb helyzetből az utolsó fordulót, ugyanis a Farkasok hiába rendelkeztek ugyanannyi ponttal, mint a Bayer Leverkusen, a záró körben a BATE Borisov együttesét fogadták. Az olaszok sorsa a saját kezükben volt, viszont az utolsó pillanatokig izgulniuk kellett.

Mégpedig azért, mert a gólnélküli döntetlen azt jelentette, hogy ha a Bayer Leverkusen legyőzi hazai környezetben a Barcelonát, ott lesz a nyolcaddöntőben. A katalánok Lionel Messi góljával kerültek előnybe, viszont a Bundesligában november hónap legjobbjának választott Javier Hernandez egalizált.

A folytatásban újabb gól nem született, így a címvédő mögött a Roma jutott tovább a négyesből.

F csoport

A játéknap egyik legjobban várt mérkőzését ebben a csoportban rendezték. Az Arsenal abban a tudatban lépett pályára, hogy csak akkor jut tovább, ha két góllal győz az Olympiakos otthonában. A félidőre egy gól meglett, Olivier Giroud talált Roberto kapujába. A francia csatár a második félidőben sem lassított, két újabb góllal eldöntötte a továbbjutás kérdését.

A Bayern München több alapemberét is nélkülözve hozta a kötelezőt Zágrábban. Pep Guardiola legénysége Robert Lewandowski duplájával gyűjtötte be az újabb három pontot.

G csoport

Három gárda pályázott a két továbbjutó helyre, a Chelsea, a Porto és a Dinamo Kijev. Az ukránok helyzete tűnt a legkönnyebbnek, ők ugyanis a pofozógépnek számító Maccabi Tel-Avivot fogadták. A várt siker nem is maradt el, Denys Garmash korai gólja az ukránok számára a tavaszi folytatást jelenti.

Fotó: Europress Fotóügynökség
Fotó: Europress Fotóügynökség

A kvartett rangadóján a Chelsea látta vendégül José Mourinho korábbi csapatát, az FC Portót. A bajnokságban bukdácsoló londoniak az első félidőben egy nagyon szerencsés góllal kerültek előnybe. Diego Costa lövését védte Iker Casillas, a kapusról kipattanó azonban Ivan Marcano lábáról a kapuba került.

A fordulást követően Willian is eredményes volt, így a 2012-es győztes csoportelsőként várhatja a sorsolást.

H csoport

A belga meglepetéscsapat, a Gent a száz százalékos mutatóval álló Zenit Szentpétervárt fogadta. Egy esetleges hazai siker az újonc továbbjutását jelentette volna. Laurent Depoitre tett is róla, hogy történelmet írjanak, korán előnyhöz juttatta az övéit.

Artem Dzyuba húsz perccel a fordulás után kiegyenlített, de Danijel Milicevic gólja mindent eldöntött. Nagy meglepetésre a Gent ott van a legjobb tizenhat között.

A Valencia egy esetleges sikerrel még reménykedhetett volna, de az álmok hamar szerte foszlottak. A debütáló Gary Neville fiai sima vereséget szenvedtek a forduló előtt mindössze egy ponttal álló Lyon ellen.

Eredmény – Bajnokok Ligája csoportkör, hatodik forduló

E csoport:
AS Roma – BATE Borisov 0-0
Bayer Leverkusen – FC Barcelona 1-1 (1-1)
Gólszerző: J. Hernandez (23.) illetve Messi (20.)

A csoport végeredménye: 1. (és továbbjutott) FC Barcelona 14 pont, 2. (és továbbjutott) AS Roma 6 pont, 3. Bayer Leverkusen 6 pont, 4. BATE Borisov 5 pont

F csoport:
Olympiakos Pireus – Arsenal 0-3 (0-2)
Gólszerző: Giroud (29., 56., 67. – büntetőből)
Dinamo Zagreb – Bayern München 0-2 (0-0)
Gólszerző: Lewandowski (61., 64.)

A csoport végeredménye: 1.(és továbbjutott) Bayern München 15 pont, 2. (és továbbjutott) Arsenal 9 pont, 3. Olympiakos 9 pont, 4. Dinamo Zagreb 3 pont

G csoport:
Chelsea – FC Porto 2-0 (1-0)
Gólszerző: Marcano (12. – öngól), Willian (52.)
Dynamo Kijev – Maccabi Tel-Aviv 1-0 (1-0)
Gólszerző: Garmash (16.)

A csoport végeredménye: 1. (és továbbjutott) Chelsea 13 pont, 2. (és továbbjutott) Dynamo Kijev 11 pont, 3. FC Porto 10 pont, 4. Maccabi Tel-Aviv 0 pont

H csoport:
Gent – Zenit 2-1 (1-0)
Gólszerző: Depoitre (18.), Milicevic (78.) illetve Dzyuba (65.)
Valencia – Lyon 0-2 (0-1)
Gólszerző: Cornet (37.), Lacazette (76.)

A csoport végeredménye: 1. (és továbbjutott) Zenit 15 pont, 2. (és továbbjutott) Gent 10 pont, 3. Valencia 6 pont, 4. Lyon 4 pont

Ajánlott videó

Olvasói sztorik