Élet-Stílus

„Ha a gyerekemnek vörös lenne a haja, megölném”

Döbbenetes dolgot mondtak egy hároméves kisfiúnak a buszon. Édesanyja Facebook-posztban ment neki zaklatóinak.

„Ma azt hittem, megszakad a szívem. A 12-es buszon történt. Épp a nagyobbik fiamat, Charliet hoztuk el az iskolából a hároméves Noah-val, mikor a buszon velünk utazó 13 éves forma iskolások piszkálni kezdték a kicsit a hajszíne miatt.”

Így kezdődik az a felháborodott poszt, amit a brit édesanya, Russell Lauren azért tett közzé, mert egyszer és mindenkorra torkig lett azzal, hogy legkisebb fia, Noah, lángvörös hajszíne miatt állandó bántásnak és csúfolásnak van kitéve.

Today my heart broke in two. Whilst travelling on a public bus number 12 I witnessed such cruel behaviour towards my 3…

Posted by Lauren Russell on Monday, November 16, 2015

„Nem ez volt az első alkalom. És sajnos pontosan tudom, hogy nem is az utolsó. Noah-t a fiataloktól az idősekig szinte minden korosztály csúfolja. És, hogy miért? Mert vörös a haja.”

Lauren azt mondja, amit aznap a buszon hallott az iskolásfiúk szájából, minden határon túlment.

„Az egyik fiú odahajolt a barátjához, majd jól hallhatóan azt mondta neki, hogy ha vörös hajú gyermeke születne, utálná őt. Sőt! Valószínűleg meg is ölné.”

Az anya azt mondja, hároméves kisfia, aki mostanra már tisztában van a hajszínével, hallotta a fiúk szavait és azóta teljesen össze van zavarodva. A posztban Lauren elárulja, Noah azóta azért könyörög neki, hogy színezze át a haját, hogy olyan lehessen, mint a testvéreinek, akik szőkék.

Lauren a posztban elárulja, azért tette közzé az őket ért sérelmet, mert hisz benne, hogy azok, akik valakit a hajszínük miatt zaklatnak, a kisebbséghez tartoznak.

„Szeretném megmutatni a kisfiamnak, hogy nincs egyedül. És, hogy a világban több a jó, mint a rossz. Hogy élnek mellette olyan emberek is, akik nem fogják kipécézni, vagy csúfolni csak azért, mert vörös haja.”

A posztot a publikálása óta közel 50 ezren lájkolták és 30 ezren osztották meg.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik