Sport

Bencze Tamás lett a Falco edzője

A szombathelyi klub weboldalán erősítette meg, hogy a szegedi női csapattól távozó szakember lett Lazics utóda.

A Falco KC, amely két éve bajnokságot nyert a férfi kosárlabda NB 1-ben, idén nem szerepel fényesen. A szezont a már a tavalyi évben a kispadra kerülő Nikola Laziccsal kezdték meg, de a múlt héten a szerb szakember és a szombathelyi csapat útjai elváltak egymástól.

A csapat jelenleg csak a 10. helyen áll a bajnokságban, a még rájátszást érő 8. helytől ugyan csak egy győzelem választja el, de nagyon nagy a küzdelem a középmezőnyben: öt csapat is odaérhet még a felsőházat jelentő pozícióba.

Ahogyan távozott Bencze Tamás a Mediteam Szeged női együttesétől, és kijelentette, szívesen dolgozna férfi csapatnál, megkezdődtek a találgatások, és sokan biztosra vették, a tréner új állomáshelye Szombathely lesz. (A vele együtt távozó párja, Németh Bernadett Sopronba igazolt.)

Nos, ez hétfő reggelre biztosra vált, fél tíz után közölte a csapat hivatalos oldala, hogy sajtótájékoztatójukon már bemutatták az egykori zalaegerszegi játékost, mint a sárga-feketék új vezetőedzőjét. A cél nem lehet más, mint a legjobb nyolc közé kerülés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik