Best

A nőnap alkalmából a nőiséggel kapcsolatban vall nekünk érzéseiről, gondolatairól Pápai Erika.
A napokban ünnepelte 89. születésnapját, remekül van, a járvány és a karantén sem tudott sebet ejteni a lelkén, az egészségén. Örök optimizmusa irigylésre méltó, tanulságul szolgálhat a jövő nemzedékének.
Negyven éve végzett a Színművészeti Főiskolán, tizedik éve vezeti a József Attila Színházat. Szép szakmai sikereket tudhat maga mögött, a magánéletében azonban volt egy nagy törés. Elvált, és ahogy mondja, azóta sajnos a fiaival nincs napi kapcsolata, ami nagyon fáj a színész-igazgatónak.
Sokan emlékeznek rá az Egri csillagokból, amiben ő alakította Bornemissza Gergelyt. A 60-as, 70-es években alig készült film nélküle, óriási sztár volt. Manapság kevesebbet játszik, de elfoglaltsága azért bőven akad.
Istenáldotta természete van, az élet nem egyszer tette próbára: háború, éhezés, házasságok és válások, betegség, most pedig a karantén. De történjen bármi, a színésznő mindig mindenben meglátja a jót.
Áprilisban lesz 87 éves és remekül érzi magát. „Soha, semmilyen pártba nem léptem be, az egy másik foglakozás” – vallja.
Huszonkét évvel ezelőtt, miután férjhez ment Kovács István színészhez, majd megszületett a kisfia, eltűnt a nyilvánosság elől. A színészmesterséget felcserélte a feleség és az anya szerepére. Nemrégiben tért vissza a hivatásához.
Tavaly rengetegen aggódtak érte. Volt olyan időszak, amikor még az orvosok sem adtak volna sokat az életéért, de szerencsére most jól van, bár februárban vár még rá egy nagy műtét.
December 18-án született meg az unokája, viszonylag későn, hetvenen túl lett nagypapa. Ahogy a piciről készült első képeket nézegette, eszébe jutott rengeteg gyerekkori emlék.
Családot, karriert maga mögött hagyva közel négy év után nemrég hazatért Angliából. Nem másért, mert az anyukája megkérte, és neki eszébe sem jutott nemet mondani. Míg él, hálás lesz az énekesnőnek, hogy nem kellett intézetben felnőnie, hogy örökbe fogadta.
Túl vagyunk a karácsonyon, de a dal, amit Geszti Péterrel együtt írtak Csillagszórás címmel, túlmutat az ünnepeken. Szeretetről, hitről, reményről szól, arról, amire minden ember vágyik.
Ma már hiába keresi bárki, hol mikor rendel Csernus Imre, nem akad a nyomára. Bezárta a praxist, inkább az előadásaival, a könyveivel gyógyít. Vidéken éli az ottani dolgos emberek életét. Nem egyedül, negyedik felesége mindenben a társa.
Az édesanyja cseléd, az édesapja kertész volt, őt nem ismerte. Szegénységben éltek, mosókonyhában laktak, mégis kicsi gyerek korától tudta, semmi más nem akar lenni, csak színésznő. Molnár Piroskának ez az álma maradéktalanul megvalósult.
Beteges gyerek volt, amíg a többiek rúgták a bőrt, ő otthon vagy a kórházban nyomta az ágyat. Tizenéves, szemüveges, kopaszodó fiúként zenésznek készült, hegedülni tanult. Így indult Magyarország egyik legismertebb és legolvasottabb írójának, Spiró Györgynek az élete. A családjáról, szakmáról és Kádárról is beszélgettünk vele.
A boldog hülye és az okos depressziós című könyve a napokban jelent meg. Azt, hogy az egykori tévés okos, művelt, intelligens, lehetett róla tudni, de hogy remek humora is van, talán kevesebben tudják. Kepes András most mindenből ad egy kis ízelítőt.
Túl egy kerek évfordulón, szép szakmai sikereken, valamint két házasságon, amelyekből két csodálatos lánya született, most mégis egyedül él. Egri Márta pályafutásáról és családjáról mesélt a Bestnek.
Az utóbbi fél évben a járvány kapcsán naponta láthatjuk a televízióban, így a Covidról szinte már mindent tudunk, róla viszont semmit.
Súlyos veszteségek érték az elmúlt évben az ATV-n futó Heti Napló műsorvezetőjét. Néhány hónap különbséggel el kellett búcsúznia a szüleitől, Tomi fiával pedig egy éve nem találkozhatott. Vigasza a párja, az ő támogatása nélkül András elveszettebb lenne.
Három házasság, több évtizedes együttélés után egy éve egyedül él. Mégis azt mondja: régen érezte ilyen jól magát, mint most. Vitray Tamással közelgő 88. születésnapja alkalmából beszélgettünk.
A napokban azért keresett fel egy plasztikai sebészt, hogy eltüntessen két mosolyráncot. A doktor azonban közölte: eszébe ne jusson, így szép, ahogy van. Cini a Bestnek arról mesélt, hogy él mostanában.
Fiala Jánosnak, a népszerű televíziós és rádiós műsorvezetőnek nagy rajongótábora van, jó páran azonban nehezen viselik nyers, kíméletlen stílusát. Vajon a magánéletében, a párjával, a lányával is ilyen? A tőle megszokott őszinteséggel válaszolt a Bestnek.
Nemrég jelent meg a nyolcadik önálló, Gáz van, babám! című lemeze. Ennek apropójából beszélgettünk történelemről, édesanyjáról és a gyerekeiről a népszerű dalszerző-énekessel.
A 72 éves színész-rendező ki sem mozdul zalai házából. A legkisebb fia is kirepült már, így kettesben maradt a feleségével. Verebes Istvánt arról kérdeztük, miért fordított hátat a világnak?
Várkonyi András nehéz időszakon van túl, ha egyáltalán túl lehet az ember azon, ha meghal a 39 éves lánya, az öccse és most az édesapja. Túl sok ez egyszerre. A színész a feleségével, a fiával és az unokájával próbálja túlélni a szinte túlélhetetlent. Hogyan lehet feldolgozni ennyi családi tragédiát?