Tudomány

Autizmus világnapja: “sokan nem értik meg, hogy van eszem”

24.hu
24.hu

2016. 04. 02. 19:04

Április 2-a, az autizmus világnapja. Az Apple ennek tiszteletére két kisfilmet készített, melyeknek főszereplője Dillan.

Dillan nem beszél, de ez nem jelenti azt,hogy nincs mit mondania.

Épp ellenkezőleg, összetett gondolatai vannak, és a technika elképesztő fejlődésének hála, ma már más is hallhatja a véleményét. A videókban a fiú történetét a saját szavain keresztül hallhatjuk. Hogyan lehetséges ez?Az iPad autistáknak szánt alkalmazásainak segítségével.

Dillan, ugyanúgy mint a legtöbb 16 éves, rengeteg mondanivalóval rendelkezik. Amiket most már el is mondhat. Csak egy kis segítséget kell hozzá használnia. Már három éve használja az iPad-et a kommunikáció segítésére, ott volt nála 2014-ben is, amikor megindító beszédet mondott az iskolai ballagási ünnepségen. Az elmúlt három évben pedig mindennapjainak részévé vált, az iskolában vagy akár otthon, az anyukájával való beszélgetésben is.

Sokan nem értik meg, hogy van eszem. Csak egy embert látnak, aki nem tudja irányítani magát. Most már végre tudok beszélgetni az iskolában is és megoszthatom a gondolataimat az osztálytársaimmal, ami lenyűgözi őket. Látják, hogy ez a fura fiú is olyan okos, mint ők

– mondta Dillan.

Sok mindent köszönhet a mai generáció a technológia újdonságainak. Dillan valószínűleg a legtöbbünknél többet. Azt, hogy most már végre észreveszik.

(Mashable)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Christian Lindner (L), leader of the free democratic FDP party, walks past German Chancellor Angela Merkel during a session at the Bundestag (lower house of parliament) on November 21, 2017 in Berlin. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN

Ezért a kudarcért megfizethet Merkel

Kommentek

Mickey Rooney as the notorious 1930s gangster, Baby Face Nelson, starring in the film of the same name, poses with Leo Gordon as villainous bank robber, John Dillinger, in front of an original newspaper headline. (Photo by George Rinhart/Corbis via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.