Tudomány

Terjednek a mobilos tartalmak Amerikában

A Pew Research Center kutatásából kiderül, hogy az amerikaiak nagy része több forrásból szerzi be az információkat és ebben egyre nagyobb szerepe van a mobiltelefonoknak is.

A 2300 megkérdezett közül a mobiltelefon-használók harmada használja a készülékét hírfogyasztásra is – áll a jelentésben.

Az is kiderült, hogy egyre többen fogyasztanak híreket online, ráadásul ezen felhasználók nagy része szereti is megvitatni azokat a különböző közösségi oldalakon. Tízből hatan naponta olvasnak valamilyen online hírforrást, a felhasználók negyede ráadásul már személyre szabottan jut hozzé ezekhez a tartalmakhoz.

A hírfogyasztók hatvan százaléka fontosnak érzi, hogy több csatornán keresztül tájékozódjon, így az internet mellett újságot is olvas, tévéből, rádióból is tájékozódik egyszerre. Mindezek ellenére a válaszadók alig több, mint a fele szerint lehet könnyebben hozzájutni a hírekhez, mint öt éve, 70 százalékuk pedig úgy érzi, hogy időnként eltemeti őket a híráradat.

Egy másik kutatás szerint az amerikaiak átlagosan naponta 2.7 órát neteznek a mobiljukról, legtöbbször azzal a céllal, hogy valahogy elüssék az időt. Legtöbben, a mobilfelhasználók 91%-a a szociális életét gondozza a készüléken keresztül: e-mailt ír, chatel, vagy a közösségi portálokon létesít kapcsolatokat másokkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik